Lehet e két kutyafalkát egy területre szabadon engedni?
Van nekem egy fehér boxer kutyám 4 éves. Mikor fialt legelőször megtartottam egy szuka kiskutyát. Anyáéknak megtetszett ez a fajta kutya és ők is szeretek volna kis kutyát. Találtak is az utcában eladó kutyákat de csak úgy adták el a kicsiket ,hogy egyben akarták eladni. Mi el is hoztuk mind hármukat. Tehát 5kutyusunk van otthon immár 2 éve. A fehér kutyusom övé az egész udvar ott megy ahol akar és amikor akar, mikor kiengedjuk ő a falkavézer ha elviszem őket a szabadba rohangálni őt követik.
Van a szüleimnek egy ismerősük aki kutya tenyésztő és fel akart hagyni a boxer kutya "tenyésztésével". Volt neki egy két éves szukája egy három éves kettő 5 éves és egy 4 éves kan.(a kant kétlem hogy annyi idős mert szerintem többnek néz ki de ez lényegtelen. A kan egy általan nem fedez.) Mikor elhoztuk őket ellátott minket egy két jó tanáccsal mint hogy ők nem ehetnek együtt és hogy ki a falkavézer. Az egyik 3 éves szukat Lexit egyáltalán nem szivleltek mert tüzelt és nem tűrték el. Egyszer össze is kaptak a Hannah val és a Happy vél (a Hannah a főnök). Ezt nem szerettem volna ,hogy többször elő forduljon ezért nem engedtem ki őket egyszerre a kertbe. A Lexit csak külön a többiektől hiába múlt el a tüzelés. Ezek a kutyusok mamamnal vannak a szomszédba mert nem merem haza vinni őket csak ha külön kertbe vannak csukva.
A fehér kutyusom tart a Hannahtol a másik falkavezertol. Mi tavasszal új kenneleket akarunk csinálni nekik otthon ,hogy egy helyen legyenek és így több időt lehet velük foglalkozni.
A kertünket megszeretnenk nagyobbitani és így sokkal több mozgás terük lesz.
Szóval az lenne a kérdésem ,hogy ha a fehér kutyust (Dettiket) nem engedjük közéjük akkor így össze e lehetne engedni a két falkat?
Minden apró jó tanácsot szívesen fogadok ,hogy hogyan kezdjem el az össze szoktatást és stb..:)
UI:Nem vagyunk szaporítók csak mert sok kutyánk van és nagy részük szuka!!
Nem szeretnék lemondani egyikőjükről sem így nálunk minden kutya egyforma!
Ti nem vagytok szaporítók, viszont ügyesen támogatjátok őket. Első körben ezzel hagyjatok fel.
A kérdésedre válaszolva pedig jól nevelt kutyákat össze lehet ereszteni bármikor. Nálatok ez nincs meg a leírásod alapján, (elég csak a falkavezér témáig menni) innentől kezdve nem sokat lehet mondani még.
Normálisan működő kutya-gazdi kapcsolatban NEM A KUTYA A FALKAVEZÉR, hanem te, illetve mindig a kutya gazdája.
Mi értelme van 10 kutyát tartani úgy, hogy nem értessz hozzá, neveletlenek, szocializálatlanok, félsz összengedni őket, együtt foglalkozni se tudsz velük szóval gondolom nem is nagyon vannak lefárasztva, na meg persze 10 kutya MINŐSÉGI lefárasztásához 24 óra édes kevés napi szinten.
Ha számít az, hogy mi jó a kutyáknak akkor keresel nekik új otthont. De mivel ez szóba se jöhet..
Példaként pedig csak annyit mondanék, hogy napköziba szokta hozni a környékről az egyik Malamut tenyésztő a kutyáit. Egyszerre 9et. Soha egyik sem verekedett össze a másik 20-40 kutyával akik ott voltak a napöziben. Pusztán ennyit számít a nevelés és szocializáció.
Biztos hogy jó gazdái vagytok ennyi energiaigényes kutyának?
Ivartalanítani kellene, attól könnyebben kezelhetőbbek lesznek a kutyák, de persze nem minden esetben. Sokszor nehéz még két kutyát is egymáshoz szoktatni, pláne két falkányit. Ha mindenáron meg akartok tartani ennyi kutyát, szerintem keressetek fel egy kiképzőt, aki ért is a szkmájához.
Akkor lehet(ne) összeengedni őket, ha mindegyikük normálisan szocializált, jól nevelt. Falkavezérnek a gazdának kell lennie, nem az egyik kutyának.
Érdemes tudnod azt is, hogy boxert nem tartunk kertben, lakásban kell tartani.
Az a baj,hogy ennyi kutyával fizikai képtelenség foglalkozni.
Szerintem felelőtlenség volt ennyi kutyát venni,meg elfogadni,mert úgy néz ki nem nagyon tudtok velük foglalkozni.
Eleve ott bukik a dolog,hogy a kutya nem lehet falkavezér,mindig a gazda a falkavezér!!
Egy dolgot tehetsz szakembert hívtok,magyarul egy házhoz járó kiképzőt. Nem olcsó buli de ha 10 kutyát fent tudtok tartani akkor az már semmi nem lesz.
A másik iratlan szabály,hogy csak jól nevelt,jól szocializált kutyák mellé hozzunk másikat. Plusz a boxer kurv...ra köcsög a többi kutyával. Brutál sok mozgás kell nekik.
Mivel gondolom nem sétáltatod őket felgyülemlik a sok energia.
Szépen sorjában mindet ivartalanítsátok akkor talán jobb lesz a helyzet.
De a legjobb az lenne,hogy megválnátok pár kutyától,mert nem tudtok foglalkozni velük. Az,hogy kimentek játszani meg kaja,víz biztosított édes kevés. Nem 10 kutyának hanem 1 boxernek is nagyon kevés!!
Elég sok boxer vesz körül két valódi tenyésztőt ismerek,plusz unokatesóméknak is volt 3. Szóval tudok róluk pár dolgot.De mozgás híján eléggé képesek az agresszióra,alapból is mondjuk,de úgy még inkább.
Nagyon felelőtlenek voltatok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!