Hogy tudnám elmagyarázni a kutyának, hogy egy területre végezze a dolgát az udvaron belül?
Lakásban tartott, de van egy udvarunk ahová kiengedjük a dolgát végezni. Eddig minden szép és jó, csak éppen a rohadtnagy udvaron neki pont oda kell intéznie, ahol mi járkálunk. Lépcső elé, fészerajtóba, meg úgy általában a sűrűbben használt területekre.
Most mikor elolvadt a hó, ébredtem rá, hogy rengeteg a szeretetcsomag a bejárati ajtó 4 méteres körzetében, így elkezdtem szépen összeszedegetni, és mindent egy helyre pakoltam, kicsit távolabb, kevésbé "igénybevett" területre. Ez volt kb 2 napja, de a kutya rendületlenül oda csinál ahová eddig is: mindenhová. Gondolom érzi a szagát.
Ma figyeltem mikor kezdené, és gyorsan odavittem ahová a procedúrát szeretném, hogy végezze, de csak nézett rám hülyén szegénykém, nem értette miért kaptam fel hirtelen :D
Mit csináljak vele?
Meg lehet tanítani neki, nem egy embertől hallottam, hogy így csinál a kutyájuk. Igazából az enyém is akit édesanyámnál hagytam falun, de ő világ életében így csinálta.
De, sétáltatjuk. Ettől függetlenül a reggeli-esti egészségügyi sétát az udvaron végzi.
Értem. Azért próbálkozom :)
És a citrusfélék? Azoknak a szagát úgy tudom utálják. Ha valami citromos dolgot készítenék?
(Vagy csak kirohasztanám vele a füvet? :D )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!