Hogyan tudnám elmagyarázni anyának, hogy a BARF nem "ördögtől való dolog"?
Szóval neki kicsit maradi-falusi felfogása van.
Én szeretném, ha BARF étrend szerint etetnénk a kutyánkat és nem tápokat meg házi kosztot kapna. De anya azt gondolja, hogy ettől megvadulna, ha vért látna harapna stb.
Köszönöm a válaszokat!
Én is maximum azt tudom javasolni, hogy mutasd be barfos kutyáknak, mutass fórumot, ahol a barfos kutyákról vannak képek, videók (facebook-on is van csoport).
Az én kutyám is barfozik, természetesen teljesen normális. :) A különbség annyi, hogy bár kinti kutya, nincs az a jellegzetes kutyaszaga, azaz nem büdös, szépek a fogai, és keveset és normálisat kakil.
3# Mókás vagy, találkoztál már egy kutyával is, aki a BARf miatt megvadult? Érdekes, egyre többen és többen Barfoznak az országban, még mind megvagyunk, köszi. :)
Egyébként ez a "nyers hústól megvadul" mítosz valószínűleg a sertéshús és az általa terjeszthető Aujeszky-betegség, azaz álveszettség miatt alakulhatott ki. Barfban az egyik alapelv, hogy sertést (se házit, se vaddisznót) soha nem adunk nyersen. Még akkor sem, ha elvileg az egész magyarországi sertésállomány hivatalosan mentes Aujeszkyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!