Miért ilyen előitéletesek az emberek?
Mert a média szajkózza ezerrel hogy a nagy kutyák agresszívek (meg főleg a bull típusú kutyákra húzzák rá ezt az egészet) holott sokkal több kis agresszív zsebkutya van csak az még az ember bokáját se tudná elharapni.
A másik meg hogy sajnos nagyon sok elhanyagolt kutya van és tényleg vannak olyan utcára kiszökött kutyák akikkel nem foglalkozik a gazdája és veszélyesek lehetnek, de szerintem nem kéne ilyennek lennie az embereknek egy normálisan pórázon sétáló kutyával. Én személy szerint az első vagyok aki kiszúr láthatáron belül egy kutyát és ha tehetem mindenképp a közelében akarok elmenni, hogy tán még meg is simogathassam a gazdája engedelmével. :D
Ok - okozat összefüggés. Biztosan van rá okuk.
A múlt héten is egy gyerekszerető, aranyos családi kedvenc átharapta a kisgyerek torkát.
Hát persze utolsó!
Linkelnéd a forrásod, kíváncsi lennék a cikkre. Gondolom megírták, ilyenre a média felkapja a fejét. Már ha nem csak kamu a firkád. Köszönöm!
Imádom a nagy kutyákat, sokkal okosabbnak es értelmesebbnek tartom őket, mint a táskában tartott kis dögöket. A szomszédomnak is van, agresszív kis vacak. Na, attól tényleg félek. 😂 főleg, hogy egyszer ok nélkül beleharapott a vádlimba, mikor átszökött a kertünkbe.
A nagy kutyákkal semmi gondom, persze ha normálisan meg vannak nevelve, és nem agresszívek.
Nekem ugyan 57kg-os fajtatiszta plüssmackóm van, de engem is ér ilyen előítélet. Sajnos a nagykutyásoknak ezzel a tudattal kell együttélnie. Én már csak nevetek rajta :) mikor a primitívek teszik a megjegyzéseket, hogy "ez biztos sokat eszik", "letépné a lábamat", én meg csak helyeselek, hogy úgy bizony, letépné mind a kettőt és amekkora étvágya van meg is enné azt egy pillanat alatt, persze mindebbe nincs beleszólásom, mert a kutyám neveletlen,nagyobb és nehezebb nálam, így ha megindulna még véletlenül sem tehetnék semmit ^-^
De hálisten van sok okos, értelmes ember is, akik tudják és látják, hogy ő csak egy plüssmaci xxxl kivitelben. Csak tegyél eleget az előírásoknak (póráz, szájzsák, oltások, stb), illetve az utazásra számolj rá, hogy lehet csak a harmadik buszra engednek fel (bár én vidéken lakom, egyetlen buszra sem engednek fel vele). És ami a legfontosabb, szeresd a kutyusod olyannak, amilyen :) próbálj meg nevetni az olyan embereken...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!