Miert nem tudom behivni a kutyamat?
3,5 honapos.
Neha behivasra egybol szalad hozzam, de van amikor kb meg sem hallja...(es ez a surubb) :/
Valami tanács?
"Mert kepzeld mar megtanitottam ulni, fekudni, maradni, forogni, parancs szora ugatni, pacsit adni... "
Ezeket bármelyik kutyának, bárki meg tudja tanítani.
A behívás valamivel nagyobb falat, főleg ingergazdag környezetben. Ezért is lenne célszerű elmenned kutyaiskolába ahelyett hogy megsértődsz.
De ha semmiképp nem akarod akkor kérdezz rá a legjobb barátaidnál, Google-nél és Youtube-nál. Millió oktatóvideó és leírás van mindenütt.
Ha ez sem tetszik akkor jutalomfalat és azzal hívod és jutalmazod ha odamegy. Célszerű ilyenkor megkérni valakit, hogy segítsen legalább a tanulási fázisban és ha láthatóan nem akar odamenni akkor ő útbaigazítja feléd. Utána semmiképp ne menj mert azzal csak ráerősítessz arra, hogy nem kell jönni.
Ha túl vagy a fenntebb említett tanulási fázison akkor irány a mező/park/stb és egy 10-15 méteres pórázon gyakorolhatod, úgy ahogy fentebb írták. Elengeded, hagyod kicsit szimatolni és EGYSZER hívod. Ha reagál megjutalmazod, ha nem akkor elszámolsz magadban 3ig és rálépsz a pórázra, ráüvöltessz és szépen odamész és büntetéssel zárod. Utána elsétálsz és újra. Egészen addig amég nem megy vagy láthatóan elfárad. Mindig jó feladattal zárunk.
Ezt pedig meg is ismételheted minden séta/elengedés elején 3-5ször, hogy tudatosítsd benne.
Jovoheten kapja az utolso oltasat, addig kenytelen vagyok itthon gyakorolni! :) Oviba es suliba is fogunk jarni!
Bent a hazban 10bol 9szer be tudom hivni, akkor van gond ha az udvaron nagyon bele van merulve a jatekba. :(
Koszonom szepen a valaszokat!
11-es jól leírta mit kell tenni. Még annyi, hogy 3 hónaposan nagyon gyerek még. Nem kell elvárni, hogy azonnal a lábadnál van egy ingergazdag környezetben. Viszont ne engedd póráz nélkül el!
Aki azt írja, hogy melletted kéne ugrálnia, arra ne hallgass. Egy kölyökkutyának ezer más érdekes dolog vonzza el a figyelmét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!