Miként tudom megtanítani a kutyámat sétáltatni?
Sziasztok!
Pár hete mentettünk meg a párommal egy kutyust egy nagyon rossz családtól, Mióta itt van nálunk kinnt az udvaron(nagy testű kb 2év körüli szuka) észre vettük, hogy nagyon harakszik más kutyákra. Sőt a bicikliseket is nagyon ugatja. Hogyan próbáljuk meg a sétát vele? Mit javasoltok? Milyen pórázt, illetve hámot vegyünk neki?Jövöre visszük orvoshoz, mert itt környéken már december első hetében nem volt már állatorvos. A másik kérdésem pedig, első "mentett kutyusom" mikor visszük az állatorvoshoz és kérdi a könyvét és hogy miért nincs beolta, elfogja hinni hogy nemrég mentettük? Nem fogja elvenni tőlünk? Már most a szívünkhöz nőt. Köszönöm a válaszokat előre is 24L
Az a legutolsó dolog amit az orvos tenne hogy elvegye, mit csinálna vele? Elvenné egy befogadó családtól és odaadná a menhelynek ahol millió gazdátlan kutyus van? Dehogy is.
Nem igazán érdekli az orvosokat hogy eddig nem volt beoltva, mármint ha megmondod neki hogy most fogadtátok be és megmentettétek az utcáról nem is fog kérdezősködni, beoltja és ad egy oltási könyvet.
Hámot felejtsétek el, azzal nem lehet a kutyát irányítani. Kutyaiskolába menjetek el, kelleni fog egy erősebb, vastagabb nyakörv, illetve a kutyaiskolába, valamint az első sétáltatások alkalmával fojtó lánc segíteni fog neki. Ha nagyobb testű kutya és nem bírnátok, akkor vegyetek haltit ( pár ezer forint ), én nagyobb testű kutyákon, sétáltatáshoz való szoktatáskor ezt használtam ( amstaff, labrador ), mivel sokszor a fojtó sem használt, így maradt a halti. Teljesen bevált, neten megtaláljátok a leírását.
Mivel nem tudjátok, hogy milyen negatív ingerek érhették, vagy az, hogy mennyire volt szocializálva, minden olyan dolog, amivel nem találkozott, természetesen új és védekezésképpen ugatja vagy támadja, ilyen lehet a kerékpáros, motoros, más kutyák. Ezért kell egy olyan kiképző, aki segít ezeket leküzdeni, mivel kezdő kutyásként ez csak rosszabbodni fog.
Nem fogja elvenni az állatorvos, amúgy sem tehetné meg, megmondod, hogy mentett kutya. Oltás, chip és ivartalanítás, valamint féreghajtást is kérjetek, így eltudjátok egyben, én is így csináltam anno a mentett kutyámmal. Amíg ezek nincsenek rendben, addig ne vigyétek el sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!