Miért vannak ilyen hülye törvények?
Évekig szívtam a telekszomszéd miatt.
Szabadon tartotta a kutyáját.
Építtettem 100m kerítést, de az se volt megoldás, mert mindig nyitva volt a kapuja, ahogy megérkeztem egyből kitört az udvarukról a kutya.
Tucatnyi alkalommal voltam a jegyzőnél, fényképekkel is, mire sikerült elérni, hogy elzárják a kutyát.
Staff jellegű, direkt hergelt kutya (rongyra is haraptatta és lógatta a fán...)
Egyszer meg is kapott, karcolást okozva.
És ha fejbesztam volna a kapával vagy megmártottam volna benne a vasvillát /puszta önvédelemből/, amivel a telken dolgozok és épp a kezemben van, akkor engem ültettek volna le.
Ja és a kérdésre.
A parlamentben hülye és semmihez sem értő emberek vannak.
Na. Gondatlanság ide vagy oda, emberi életekről van szó. Ha már valaki ilyen veszélyes állatot tart, mert nem lehet mondani hogy a kutya nem veszélyes, felelősséggel kéne hogy tartozzon érte.
Kit érdekel hogy az illető börtönben rohad ha volt olyan böszme, hogy kiengedje az állatát ami mondjuk szétszedte a gyerekemet. (Csak példa) Kapásból ez lenne egy normálisabb retorzió: könnyebb sérülés okozása esetén 500ezer büntetés, súlyosabb sérülés esetén 1000000+kutya elaltatása, halált okozás esetén 10év börtön +kutya altatás+1000000 büntetés. Na akkor rögtön jobban odafigyelnének az emberek és nem lenne ilyen mint amit az első írt hogy "senki nem tudhatta hogy az a kutyi valakit meg fog támadni". Kérdem én miben különbözik az, ha valakinek az állata sebesít meg valakit, vagy ő maga?
Egyrészt az utolsó hozzászólásodról lerí, hogy nem vagy objektív, gondolom, ez nem elméleti kérdés, veled vagy egy hozzád közelállóval történt hasonló.
Másrészt a büntetés nagyságának növelése alapvetően nem csökkenti a bűnözést, mert a legtöbben úgy indulnak neki, hogy őt úgysem kapják el őket. Ami segítene, az a kisebb súlyú szabálysértések hatékonyabb megbüntetése és a gyakoribb ellenőrzések a megelőzés végett.
Mindezt úgy írom, hogy a kutyám 13 év alatt kétszer szökött, és séta közben sosem engedem el a pórázról, csak futtatóban, tehát én is elítélem a felelőtlen állattartást és mások tartós veszélyeztetését, de amit te írsz, az jelentős túlzás, a kutyák azért nem szokták halomra ölni az embereket az utcán!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!