Ti milyen véleményen vagytok a tüzijáték vitában?
Kutyások vagyunk, mi nem tüzijátékoztunk vagy petárdáztunk, de azért jó volt nézni a szomszédék tüzijátékát a gyerekekkel. Bár tény, hogy a mostani kutyusaink annyira nem félősek, de akkor se ítélkezek azok felett, akik egyszer egy évben tüzijátékoznak. (Persze nem egésznap csak kb 22 órától 2-ig)
Idegesítő, hogy facebookon posztolgatják a hülyeségeket, hogy aki perárdázik, az ez meg az.
Jó, a petárda illegális, de gondolom ezek a posztok ugyan úgy vonatkoznak a tüzijátékra is.
Meg most olyat olvastam, hogy a hülye durrogtatók miatt, szöknek el a kutyák. Szerintem meg a hülye gazdák miatt...
A mieink benti kutyák, de ha nem azok lennének is alap lenne, hogy beengedjük őket.
Tüzijáték az úgyis lesz mindig.
21-es válaszoló attól mert ez a te kutyáddal sikerült nem kell levonni a következtetést hogy minden kutya hozzászoktatható. Nem tudsz semmit se a mentett kutyámról (és sok múltbéli dolgáról én se), de egy seprűt nem lehetett mellette sokáig kézbe venni az elején annyira félt. És nem csak egy kiképzőnél jártam, sőt, a szóban forgó kutyát soha nem érdekelte semmilyen játék, soha nem vett fel egy labdát, de még kajával se lehet igazán motiválni, inkább csak egy szeretetéhes szőrcsomó és én így szeretem. Nem hogy még kitegyem annak hogy lődözök mellette csak mert valakinek sikerült a félős kutyáját hozzászoktatnia nem kényszerítem bele ennyi próbálkozás után abba hogy tönkretegyem a lelki világát.
Ilyen szempontból még mindig jobb neki évente egyszer félnie, mintha hetente elhordom rettegni (emlékszek amikor próbálkoztunk a kocsiba se akart már beszállni mert tudta hogy az oktatóhoz megyünk és rettegett előre pedig előtte semmi baja nem volt).
Igen, ezek szerint nagyon is rosszul csináltátok. Alap lenne, hogy nem mellette lövöldöztök, hanem olyan messze, hogy ne is érdekelje. Ha mellette lövöldöztetek, ha már a kocsival is összekötötte, akkor csak rontottatok rajta. De miért?
Nem a sajátomból indulok csak ki, hanem mint írtam sok más általam ismert kutyából is.
Van kutyám (kinti-benti), nem nagyon érdekli, de ilyenkor azért benn tartjuk (ami kicsit macerás, mert szeret ki-kimenni, és totál nem értette, most miért nem lehet.
Persze az időkorlátot közel sem tartották be, napok óta ment a durrogtatás. Néhány idióta a kertekbe is dob petárdát.
Aki pihenne, aludna, az persze nem tud.
Meg balesetveszélyes is.
Én megértem, hogy jó buli, meg hozzátartozik a szilveszterhez, ezt nem is vitatom DE! szerintem központilag szervezett tűzijátékokat kellene tartani, és nem minden 5. kertben ellőni a saját felszerelésüket.
A törvény engedélyezi a dec.31. 18 órától jan.1. reggel 6 óráig való tűzijátékozást (a petárdát semmikor).
Ha ezt betartanák az emberek, és nem már napokkal előtte meg utána is durrogtatnának, ahhoz mi kutyások is könnyebben tudnánk alkalmazkodni.
Sok gazda is felelőtlen, mert erre az egy éjszakára sem zárja biztonságos helyre a kutyáját. Az emberek pedig gyökerek, akik nem tartják be az előírt időszakot, így váratlanul, napokkal szilveszter előtt és után is, amikor még/már nem számít rá a kutyás, durrogtatnak.
Mindkét félnek alkalmazkodnia kellene a másikhoz, csak ehhez intelligencia, kultúra kellene, ami sajnos rengeteg emberből hiányzik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!