Ti milyen véleményen vagytok a tüzijáték vitában?
Kutyások vagyunk, mi nem tüzijátékoztunk vagy petárdáztunk, de azért jó volt nézni a szomszédék tüzijátékát a gyerekekkel. Bár tény, hogy a mostani kutyusaink annyira nem félősek, de akkor se ítélkezek azok felett, akik egyszer egy évben tüzijátékoznak. (Persze nem egésznap csak kb 22 órától 2-ig)
Idegesítő, hogy facebookon posztolgatják a hülyeségeket, hogy aki perárdázik, az ez meg az.
Jó, a petárda illegális, de gondolom ezek a posztok ugyan úgy vonatkoznak a tüzijátékra is.
Meg most olyat olvastam, hogy a hülye durrogtatók miatt, szöknek el a kutyák. Szerintem meg a hülye gazdák miatt...
A mieink benti kutyák, de ha nem azok lennének is alap lenne, hogy beengedjük őket.
Tüzijáték az úgyis lesz mindig.
Kutyáimtől függetlenül (akik közül az egyik végigrettegte a tegnapot) én is gyűlölöm az egész szilvesztert.
Hulla fáradt voltam, mégsem tudtam aludni 2-ig a durrogtatások miatt.
Arról nem beszélve, hogy délutántól már veszélyes volt kimenni a kutyákkal is sétálni, a gyerekeim alvásáról nem is beszélve.
Vidéken, falun élek, de szintén bentiek a kutyák is, macskák is, szintén nem félnek, szintén szerettem gyerekként elnézni én is. Szintén azt vallom, hogy az elszökött kutyák csak a felelőtlen gazdák miatt vannak. De ettől még nem értek egyet a tüzijátékkal!
Egyrészt a félős kutyák lakásban is félnek. A nagymamám benti, idős pulija epilepsziás és retteg. A nyugtatót necces adni, a hangoktól rohamai lesznek. Emiatt a zenét sem lehet felcsavarni mellette. Amikor ezt végig nézi az ember, görcsölve, reménykedve, hogy az egyik roham nehogy elvigye a kutyát, akkor nem lehet szeretni ezt a hangzavart! Csak a pokolba kívánni az okozóit.
Nyilván a gazda hibája, ha sokkot kap a kutya, elszökik, elütik, fenn akad. De attól még a kutyának nem lesz jobb. Ha nem lenne zaj, nem történne meg ez. És nem kell, hogy gazdás kutya legyen. A menhelyen kint ugyan úgy megsínylik az állatok.
A vadállatok mit élhetnek át? Hány vadállat pusztul el, kap sokkot ezek miatt?
Én úgy vagyok vele, hogy kompromisszum képes lennék a tüzijátékkal (de CSAK a tüzijátékkal, petárdával semmiképp, nem véletlenül illegális és mégis használják a r*hadékok), ha tényleg betartanák hogy szilveszter éjjelén este hattól reggel hatig.
Ehhez képest karácsonytól kezdve máig (igen, ma is csinálják a petárdások) minden nap négytől hajnalokig szólt a tüzijáték és a petárda. Három félős, lakásban is rettegős kutyával pedig amondó vagyok, hogy ha ők nem képesek kompromisszumra, akkor én miért legyek? Milliószor elmondja a média is hogy petárda tilos, tüzijátékot pedig 31-én használjanak csak, ehhez képest boldog boldogtalan robbantgat, bedobál kertekbe és kutyás házak fölé lövi. Ez pedig baromság hogyha a kutya bízik a gazdájában nem fél. Hogy a viharba ne félne szerencsétlen, ez ugyan olyan mint hogy egyes emberek miért félnek mondjuk a magasban? Tök indokolatlan, hát az anyukájuk biztos fogta a kezüket ha felmentek a kilátóra, nem szabadna félniük. De mégis félnek, és ugyanúgy vannak olyan kutyák akik félnek a hangoktól. Tegnap hajnali négykor engedhettem ki először pisilni a kutyákat, hiába próbáltam kicsalni őket, délután négy után nem voltak hajlandóak és szerencsétlenek nem tudom milyen kínok árán de tartogatták egész addig, amíg már semmi nem volt hallható.
Szóval ha betartanák a szabályokat és csak szilveszterkor lőnének nem lenne akkora bajom, de így hogy ők lesz*rnak én miért fogadjam el őket?
Ez egy baromság!
Két kinti-benti, ugyanaz a fajta kutyánk van, mindkettő 10 hetes korától van nálunk, egyforma környezetben, megfelelő neveléssel, szocializációval, mégsem egyformák.
Az egyik a legnagyobb petárdázás közben sétál az udvaron, pisil-kakil, nézelődik, a másiknak a lakásban szorosan hozzánk simulva kocognak a fogai és rángatódzik a pániktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!