Ti milyen véleményen vagytok a tüzijáték vitában?
Kutyások vagyunk, mi nem tüzijátékoztunk vagy petárdáztunk, de azért jó volt nézni a szomszédék tüzijátékát a gyerekekkel. Bár tény, hogy a mostani kutyusaink annyira nem félősek, de akkor se ítélkezek azok felett, akik egyszer egy évben tüzijátékoznak. (Persze nem egésznap csak kb 22 órától 2-ig)
Idegesítő, hogy facebookon posztolgatják a hülyeségeket, hogy aki perárdázik, az ez meg az.
Jó, a petárda illegális, de gondolom ezek a posztok ugyan úgy vonatkoznak a tüzijátékra is.
Meg most olyat olvastam, hogy a hülye durrogtatók miatt, szöknek el a kutyák. Szerintem meg a hülye gazdák miatt...
A mieink benti kutyák, de ha nem azok lennének is alap lenne, hogy beengedjük őket.
Tüzijáték az úgyis lesz mindig.
Van kutyám,volt itt falun is durrogtatás,de én a megengedőbb állásponton vagyok.Egy éjszakát ki lehet bírni egy évben,nem várhatjuk el azt,hogy csendben ünnepeljenek az emberek.
A kutyusomnak biztosan rossz volt ,de úgy nem fél.Elhúzódott az alvóhelyére a melléképületben,most ráhúztam az ajtót is és a cicust is beraktam hozzá éjszakára nehogy megijedjen.Együtt jól elvoltak a cicus oda szokott bújni a kutyushoz,együtt átvészelték az éjszakát.
Én is azon a véleményen vagyok hogy egy évben egyszer hadd őrüljön meg a nép. Pedig Pesten lakom panelben, és nem a külvárosi részen. Már tegnap délelőtt elkezdték a petárdázást, éjszaka nagyon durván ment a tüzijáték meg minden, még hajnal 3-kor is folyamatosan durrogtattak.
A kutyàmmal nagy szerencsém van, egyáltalán nem fél. Nemrég lett egy éves, ez volt az első szilvesztere velem, kíváncsi voltam hogy mi lesz, de ismerve az alaptermészetét (plusz hogy aug.20-án sem reagált semmit) tudtam hogy nem lesz semmi. Nem is volt. Csak feküdt, aludt, néha figyelt. Éjjel 11-kor voltunk lenn sétálni, egy nagy durranásra kapta fel a fejét, de amúgy semmi reagálás. Pedig mentett kutyàról beszélünk.
Szerintem ha ilyenkor egy kutya elszökik,esetleg megsérül, az csakis a gazda hibàja. Még falun mamámék is bezárják ilyenkor a kazánházba a kutyát a macskàkkal együtt, pedig ők aztán tényleg csak "kerti dísznek" meg házőrzőnek tartják a kutyát. Aki legalább egy kicsit is szereti a kutyájàt, tesz érte valamit. Ha nem is a házba engedi be, legalább bezárja.
Bent voltunk a kutyákkal. Nálunk az egyik retteg, a másikat nem érdekli a hangos zaj. (Ugyanolyan fajta, mindkettő pici kora óta velünk van, ugyanúgy neveljük őket, mégsem egyformák)
Többször is kivittük őket játszani, hogy lássák nincs mitől félni, de azért főleg bent voltunk.
Nagyon nem vagyok híve a tüzijátéknak, mert szerintem felesleges pénzpocséklás, balesetveszélyes (minden évben adódik személyi sérülés, idén is), egy csomó szeméttel jár és a vadállatok is megsínylik ezt a remek bulit.
Elviselem egy estére.
Viszont komolyan büntetném azt, aki a megadott időn kívül használ ilyen eszközöket. Nálunk napok óta megy a robbantgatás. Még ma is folytatódott. Na az nagyon dühítő.
Egy csomó kutya eltűnik ilyenkor. Az a gazdik hibája, akik nem figyelnek az állataikra.
A te kutyádból ki lehetett nevelni, de a kutyák egy részéből nem lehet. És azoknak a kutyáknak a nagy része akik nem félnek alapból ilyenek, hogy nem félnek. Mint ahogy az emberek egy része se fél az egértől, viszont az egértől félős rész nagyjából nem tudnád kinevelni hogy nem kell félni tőle.
A mentett kutyámat valószínűleg bántalmazták mielőtt kirakták az út szélére meghalni, és a mai napig retteg a tüzijátéktól. Meg úgy a viharoktól is, bármi aminek nagy a hangja, és nem, kiképzővel se lehet ezt kinevelni belőle, így kell elfogadjam őt és támogatni az ilyen eseményeknél. Viszont az idős 12 éves kutyám az első perctől kezdve nem fél, és nem az én érdemem hogy nem tart tőle, szimplán ő egy ilyen stramm csaj, nem lehet olyan könnyen megijeszteni.
Nem mondom hogy a kemény edzéssel és tréninggel elért eredménynél nem a gazdáé az érdem, de aki azzal kommentel hogy nem fél a kutyája annak a nagy részének alapból nem fél a kutyája, nem pedig azért mert ő arra tanította.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!