Vizslát mikortól lehet vinni futni?
Még kiskutya, kb. féléves. Arra gondoltam, hogy egy-két kilométert már bírna, nem?
Az 5-10 kilométerre majd csak másfél, egyéves korától vinném. Olyan fajta, akinek ez meg sem kottyan. Csak fokozatosan rászoktatnám a futásra. Vagy mégcsak séta legyen?
Láttam mi az, de én ilyet nem akarok csinálni.
Van itt az erdőben ilyen földút, alatta van a tévévezeték, oda járok futni, kb. öt kilométer és ennyi vissxa, ha végig futod.
Már látom rajta, hogy el-el kísérne, azért gondoltam erre a gyerektávra (1-2 km), hogy esetleg megpróbálnám.
Azért ezzel vitatkoznék mert a futás egy teljesen más mozgáskultúra mint amikor szabadon elfutkározik más kutyákkal vagy éppen lesétál 5-10 kilómétert. Ráadásul ott akkor áll meg amikor akar. Itt nem fog. Ha szerencséd van akkor nem fog visszaköszönni izületi probléma formájában a közeljövőben.
De ha minden áron vinni akarod akkor kérdezd meg az állatorvost.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!