A ti kutyátok is gyakran így jár? Hogy védekeztek ellene?
Az enyémnek belehullik a szemébe a szőr, és begyullad tőle. Biztos hogy attól van.
Tegnap is egy hatalmas vastag szőrszálat láttam a szemgolyóján, de úgy ítéltem meg, hogy sehogy sem tudnám kivenni, sajnos máskor is ez van. Mára pedig begyulladt az a szeme (kisebb, könnyes, és vörös az ínhártyája). Pár nap alatt mindig elmúlik, de akkor is zavar engem. Ti ki tudjátok szedni a szőrt, vagy mit lehet ilyenkor csinálni? Szegénynek biztos fáj, hogy szúrja, mert nagyon pislog olyankor. De dörzsölni nem szokta vagy ilyesmi.
Hosszú szőrű kutyám van és voltak is, de még sosem ment a szemébe szőr.
Az állatorvost kérd meg, mutassa meg, hogyan tudod kivenni, ha belemegy.
Az még a jobbik eset, az a baj hogy ő meg rövid szőrű. :/
De a mi szemünkből sem tudjuk kiszedni pl. a szempillát, akkor náluk ki lehet-e egyáltalán?
Szerintem egy állatorvos körberöhögne evvel a problémával.
Az enyémnek is gyakran van a szemében szőrszál. Általában magától kijön. Volt, hogy sikerült kipiszkálnom, de én sem szívesen matatok a szemében. Egyszer láttam úgy, hogy nagyon zavarja, mert folyton pislogott, akkor a saját műkönnyemből cseppentettem bele a szemébe 1-2 cseppet. Az szépen kimosta.
Egyébként még soha nem gyulladt be a szeme ilyenkor.
Az állatorvostól nyugodtan megkérdezheted, hogy ilyenkor mi a teendő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!