Egyedülálló, lakásban élő kutyatartók! Nincs gond abból hogy amíg dolgoztok,8-10 órát, addig a kutyátok egyedül van a lakásban?
Nálunk sincs gond. Mi reggel 25-30 percet töltünk lent, de ezt tombolós játékkal. Mikor hazaérek, van a hosszú sétánk hetente párszor futással kombinálva.
A lakásban szabadon mozoghat, minden ajtó nyitva, de fôleg a nappaliban szundikál. Mikor kicsi volt, az elôszobába csuktam ki, de akkoriban 2-3 órákat voltam távol, mert még tanultam.
"Van egy külön szobájuk? Vagy hogy van ez?"
Úgy van, hogy nem aktívan, izgatottan kell magára hagyni.
Pl előtte le kell fárasztani, utána megetetni, helyére küldeni... semmi búcsúzkodás, semmi integetés, semmi izgalom keltés, mert ha ilyen állapotban hagyod magára, akkor a távollétedet az izgatottsággal köti össze.
Mikor lefeküdt és láthatóan nyugodt, egyszerűen otthagyod, és kész.
Ez sem garancia semmire, de egy jó alap arra, hogy ne legyen tombolás a lakásban, mert ennek az esélye így a töredékére csökken.
Hogy hosszú távon hogy bírja az egyedüllétet, - gondolok itt a szeparációs szorongásra- az más történet, és csak azért említem meg, mert aránylag gyakori tünet.
Ennek is megvan a maga kezelése, de itt a köztetek lévő alapvető viszonyt kell rendbe tenni, ez szintén egy jó alap arra, hogy kisebb korrigálásokkal, kevés gyakorlással megszűnjenek az ilyen problémák is.
A fáradt kutya jó kutya :)
Munka elott 1 óra intenzív mozgatás. Ahogy visszaérünk bevágja a szunyát és kb akkor kel fel mikor hazaérünk munkaból. Játékokat hagyunk neki, hogy ha mégis rájön az öt perc azokat rágja. Az elején előfordultak balesetek, de már tök jó a helyzet. Az tényleg fontos, hogy alapból úgy kezeld a kutyát, hogy ne alakulhasson ki szeparaciós szorongás, mert akkor bizony rombolni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!