Schnauzer kutyákról vélemény?
Nekünk óriás volt. Édesapám tenyésztette.
Igaz,nevelés kérdése,de én csak jót tudok mondani.
Talán a trimmelés amit a kölykök nehezen szoktak meg. De aztán szinte várták.
Az óriással van tapasztalat. Önfejű, dömper, 7 évesen már beteg, nem atléta alkat. Ha úgy érzi, hogy belekötnek, lezúzza a másik kutyát, amúgy elvan velük. Kitűnő házőrző, bár szétbarmolja a kertet. Igényli a foglalkozást, következetességet és határozott gazdát. De tényleg határozottat, nem üngyümbüngyüm.
Ismerősöm kutyája, aki történetesen a szomszédom. Néha sétálunk együtt is, ha épp van lelkiereje a gőzmozdonyhoz. :D
Akkor most az óriások közè jövök én, egy törpével és egy középpel :D . Schnauzer jellemet mindketten hozzák. Tehát jó jelzők, idegenekkel bizalmatlanok, de nem agresszívek, pörgősek, intelligensek és makacsok.
A közép mindenesetre sokkal nehezebb fajta, önfejűbb, akaratosabb.
A közepekről egy nagyon részletes, nagyon megbízható információ itt található:http: //www.tancoslabu.hu
Legjobb tenyésztő, nagyon érti a dolgát és bizony leírja a fajta hátrányait is. Minden szava igaz. Ha közepet terveznél, bátran ajánlom őt, gyönyörű kutyái vannak.
Saját véleményem:
Én beleszerelmesedtem ebbe a fajtába, főként a középbe. Ha választhatnék újra, megint schnauzert választanék. Viszont nem való mindenkinek.
Amit tudok tanácsolni, hogy ha van Facebookod, akkor a Magyar Schnauzer Klub csoportba lépj be. Szinte az összes aktív tenyésztő benne van, aki nem, arról is tudnak véleményt mondani. Csak hozzáértők, remek tanácsokat adnak minden téren. Tudnak még mesélni a fajtáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!