Milyen kutyát válasszak?
Na a németjuhászt pont nem ajánlanám, nagyon munkakutya, nem első kutyának való, nem panelba és nem diákoknak (gondolom még gyerek vagy, ha tanulsz) . Persze megfelelő foglalkozás mellett, nem lehetetlen így tartani, de én inkább nem ajánlanám neked.
A boxert meg pont nem tartjuk kint, mert alig van bundája (1 rétegű, rövid bunda) plusz nyomott orrú. Nyáron megsülne, még levegőt sem tud rendesen venni, télen pedig megfagyna, rámenne a hideg az ízületeire.
Én a snacit választanám, mondjuk lehet elfogult vagyok, mert nekem kettő is (bár törpék, de akkor is :D ) . Nekem roppantul tetszenek. Univerzális kutyák, szinte mindent lehet velük (agility, frisbee, puller, nagyobbakkal ÖV, túra, úszás, futás, obedience) . Nagyon intelligens fajta, folyton figyel a gazdájára, de még is az önállóbb fajta (ezt úgy kell érteni, hogy szinte minden szituból ki tudják húzni magukat, a gazdi segítsége nélkül is, nem függenek annyira tőlünk, mint pl. egy labrador) , ami nekem bejön. Könnyen és gyorsan tanulnak, ragaszkodóak (gazda váltást annyira nem bírják). Általában (persze vannak kivételek) idegenekkel bizalmatlanok, de nem agresszívek. Nagyon szerették régen jelzőkutyának alkalmazni őket, mert a többi jelzésre használt fajtához képest kevesebbet ugatnak, tényleg csak akkor, ha szükséges. Még órákig tudnám sorolni a fajta előnyeit, de szerintem felesleges, ha már így is a kiszemeltjeid között van.
Esetleg labrador (mondjuk ők teljesen más "stílusúak", mint a kiválasztott fajtáid. Vagy mondjuk dalmata? Igaz ezek mind-mind nagy mozgás igényűek, de ennyi séta, futkározás, kutyasuli mellett szerintem simán ellesznek boldogan, mivel nem csak 1, hanem mind a 3 séta hosszú, szaladgálós.
Arra figyelj, hogy mindenképp rendes, megbízható tenyésztőtől hozzatok kutyát. (nem törzskönyvet behazudó szaporítótól) .
Remélem tudtam segíteni :) !
Kettő közül sokkal inkább a snacit javaslom.
Esetleg keveréket, olyat, ami küllemre is tetszik neked, és nem túl pörgős, de érdeklődő, motiválható.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!