Milyen kutyát válasszak?
Magán állatorvosi rendelőt tartok fenn (az emberek rám csörögnek én meg kimegyek az állathoz vagy ők jönnek hozzám). A házam kertes, amikor épp ráérek szeretek futni (nem keveset). Otthon van szinte minden családtagból (látogatással együtt) és a kutyát elvinnénk a rokonokhoz. Házi állatok: macska, nyuszi, sikló + a több napos kezelésre szoruló betegek. Van elég pénzem (minúsz fizetéssel járnak az állatorvosi ellátások). Azt szeretném, ha szórakoztatná a pácienseket (ha kihívnak elvinnénk a kutyát is). Összevetve: a kutyának barátságosnak kellene lennie az felnőttekkel/gyerekekkel/háziállatokkal/idegen kedvencekkel és emberekkel. Viccesnek kellene lennie és ha velem futne sem lennék egyedül.
Persze ismerem én a kutyákat, de kéne egy kis segítség. Írnátok pár olyan kutyát, ami jó lenne nekem? Köszönöm!
31/N
szia, nem tudom milyen kutyát akarsz de: amik szépek és házőrzők, husky, farkas kutya (sajnálatos módon nem tudom a farkas kutya helyes nevét :(), tacskó, labrador... remélem tudtam segíteni ezeket megéri mert ezekkel biztos hogy lesz élményed :)
remélem hogy tudtam segíteni. :)
"Összevetve: a kutyának barátságosnak kellene lennie az felnőttekkel/gyerekekkel/háziállatokkal/idegen kedvencekkel és emberekkel."
Ez csak attól függ, hogy TE hogyan neveled.
"Viccesnek kellene lennie és ha velem futne sem lennék egyedül."
Ez egyed tulajdonság, nem fajta.
Menj el a legközelebbi menhelyre és válassz egy kutyát.
#1:
Ha nem baj,kijavítanálak:
Nekem nagyon úgy jön le hogy ez a kérdező első kutyája lesz. A husky és a tacskó NEM jó első kutyának. A labi tényleg jó ötlet.
Kérdező: Van más konkrét elképzelésed?
Szerintem egy Samoyed alkalmas lenne erre a célra. Családcentrikus. Emberekkel és állatokkal is jól kijönnek, de ez nevelés kérdése leginkább. Nem olyan gyakori Magyarországon, így szerintem nagy sikert aratna a vendégeidnél is. Emellett futópartnernek is ideális.
Ha nem a kutya ára a mérvadó a vásárlás során akkor szerintem egy Samoyeddel jól jársz.
Ajánlanám a Moonlight Melody kennelt, de nekik csak egy év múlva lesznek kölyök kutyák. ( [link]
Gondolom úgy értette, hogy ha oltani megy és egyéb apróságoknál elvinné, ha pedig valami fertőző beteg kutyához megy, oda meg értelemszerűen nem.
Én viszont kimondottan örülnék, ha az állatorvos amikor kijön oltásra akkor a kutyám rohangálhat egyet az ő kutyájával.
Konkrétan leírta milyen kutyát szeretne, milyen céllal.
A husky pedig az egyik legrosszabb házőrző.
Mivel érdeklődtél iránta ezért leírom ezt is:
Az európában elterjedt farkaskutya hivatalos neve Csehszlovák Farkaskutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!