Ti szoktatok ruhát adni a kutyátokat, ha hideg van?
Elsősorban a lakásban tartott kutyákra gondolok. Nekünk rövid szőrű, kistestű, keverék kutyánk van. Nem tűnik úgy, hogy fázna, de én azért szoktam rá adni ruhát, mert nem dús a szőre (néhol a bőre is kilátszik, olyan kevés) és attól, hogy nem vacog még lehet, hogy fázik. Sokan azt mondják, hogy fölösleges, mert van neki szőre, de akkor is bent van a 20-25 fokban akkor csak nem jó neki kijönni a mínuszokba, nem? De lehet én gondolom rosszul. Szórakozásból nem szoktam öltöztetni, csak hosszabb sétákhoz, ha hideg van. (A kutyát nem zavarja a ruha.)
Ki mennyire tartja ezt fontosnak?
Persze :)
Nekünk se esik jól a kellemes 25 fokból kimenni a -10be... Nemhogy kabát nélkül.
Persze még a rövidszőrű kutyáknak is van valamennyi védelmet adó szőre, de az hőszigetelésre alkalmatlan. Viszont a nagytestű és rövidszőrű kutyák éppen ugyanúgy fáznak télen, mint egy kistestűek (csak nyilván a hasuk nem ér bele a hóba :D) pl múltkor láttam egy gyönyörű dobermannt reggel sétálni, de szerencsétlen kutya remegett, majd megfagyott. Nem hiszem el, hogy ezt nem látja a kutya gazdája, de gondolom egy dobira nem menő ruhát adni :(
Szóval mindenképpen hasznos a kutyaruha télen. Nekem egy csivava keverékem és egy öreg törpe pincserem van. Ilyen időben már mindkettő fázik, ezért kabátot adok rájuk (belül bélelt, kívűl vízlepergető). Sőt, van hogy az öreg még egy pulcsit is kap a kabát alá, mert baromi fázós. Enyémek olyan 5 fokban kezdenek "öltözködni", bár akkor még csak egy kötött pulóvert kapnak. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!