Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem fajtatiszta kutyáért...

Nem fajtatiszta kutyáért adnátok pénzt?

Figyelt kérdés

Szóval ha hordozza a faj jegyeit, esetleg még fajtatiszta is és csak törzskönyve nincs neki adnátok pénzt érte?

Érdekel mi a véleményetek.

Opciók:

A: hordozza a faj jegyet de leinformálhatatlan

B: az egyik szülő leinformálható és törzskönyves

C:minkét szülő leinformálható de nem törzskönyvesek

2017. dec. 18. 14:21
1 2 3
 11/26 anonim válasza:
0%
igen. ugyanúgy meg lehet enni. kínába eladom a kutyahúst. jól keresek belőle.
2017. dec. 18. 15:20
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem a tőrzskönyv a drága. Hanem a tenyésztéshez hozzátartozó szűrések orvosi költségei.
2017. dec. 18. 15:22
 13/26 anonim ***** válasza:
100%

"Igazad van, jogi értelemben tényleg paradoxon.De elég gyakori sajnos hogy egy kutya szülei törzskönyvesek és spórolás céljából nem állítanak ki törzskönyvet a kölyköknek. "

Akinek nincs 6000Ft/kutya az ne kezdjen vágjon bele a tenyésztésbe. Te is csak a szaporítók hülye kifogásaid hajtogatod. Hát a törzskönyv ára teljesen elenyésző még az oltásokhoz képest is. Különben ez amit leírtál már csak azért is hülyeség mert ha összeraksz két törzskönyves kutyát attól te még nem vagy tenyésztő. Halkan megjegyzem, hogy a szűrések ára 150-300 000 Ft / kutya és ezen felül bőven van még költség. Kiállításra hordani, tenyésszemle, kennelnév kiválltás stb.

"Esetleg csak az egyik szülő törzskönyves, a másikról nincs írásos bizonyíték, de több generáción keresztül azonos fajtájú kutyák szaporodtak, értem hogy nem lehetünk biztosak hogy mind egyforma fajba tartoztak.

Tegyük fel a kutyus egyik szülőjéről tudjuk hogy fajtatiszta de a másik nem rendelkezik papirokkal, mégis a faj jellemzőit hordozza teljes mértékben.

Ilyenkor a kölyök se lesz fajtatiszta hiába hordozza akár 100%-ba a faj vonásait."

Tökéletes leírtad a fajtajellegű keverékek jellemzőit. Fajtatiszta akkor lesz egy kutya ha van törzskönyve. Itt vége a mondatnak nincs tovább semmi és/vagy/de. Ezen kívül az összes többi fajtajellegű keverék.

2017. dec. 18. 15:29
 14/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Nem támogatom a szaporítókat.

Fizettem már állatért, aki fajtatiszta, rendes bejegyzett tenyésztőtől vásároltam, és van mentett, örökbefogadott kutyám is.

Értem én, hogy sokan szeretnének bizonyos fajtájú kutyát, de nem tehetik meg stb.. ezért inkább kiadnak minimális összeget, csak úgy nézzenek ki.. de ez számomra undorító.

Egy kis keverék kutya is pont akkora szeretetet ad, mint egy fajkutya, sőt.

2017. dec. 18. 15:36
 15/26 anonim ***** válasza:
100%
Csak fajtamentőknek vagy menhelynek adnék pénzt fajtajellegű kutyáért, szaporítóknak sosem. Nem szeretnék hozzájárulni egyik fajta lerontásához sem.
2017. dec. 18. 15:45
 16/26 anonim ***** válasza:
24%

Egyik ismerősöm vett egy kutyát, aminek az apja fajtiszta rottweiler az anyja pedig rottweiler és doberman keverék, azt hiszem 15000 Ft ér vette de ebbe benne volt az oltás is,kicsin nagyon szép volt mikor megnőtt azután is nagyon szép kutyus lett belőle, ha szépek a szülei és már korábban volt kiskutyájuk ami felnőtt és az is szép kutyus lett akkor én vennék mondjuk nem 30-100000 Ft ér mint a fajtiszta kutyákat, ha nem max 10-15000 Ft ért de ebben legyen benne az oltás és a csip.

Remélem segítettem?

2017. dec. 18. 15:47
 17/26 anonim ***** válasza:
6%
Mi törzskönyv nélkül adtuk a kutyáinkat anno mert a nagyapjuk a Nőtincsi kuvasz kennelből való így van eredeztethető is
2017. dec. 18. 15:52
 18/26 anonim ***** válasza:
100%

Fajtiszta annyit tesz, hogy kutya és nem keveredett macskával. A drága barátod pedig ezt támogatja: https://www.youtube.com/watch?v=rHBDvFUqUsU

2017. dec. 18. 15:52
 19/26 anonim ***** válasza:
89%

Nekem kutya két helyről jöhet szóba.

1. Törzskönyves kutya tenyésztőtől, szűrt felmenőkkel.

2. Menhely/gyepmesteri telep. Sokszor nem kell fizetni, de én akkor is adnék hiszen ott minden forint számít. Persze olyan is van, hogy x összeget elkérnek, természetesen azt is kifizetném.

Szaporítót pedig nem támogatok. Jelenlegi családi kutyánk szaporítótól van, szüleim sajnos nem tájékozódtak (én akkor még kicsi voltam). 6 hetesen el lett válaszva, ennek köszönhetően fél a kutyáktól, hiába járunk minden nap kutyák közé. Epilepsziás és rengeteg dologra allergiás ezért folyamatosan vakarózik, 100ezer forintot költöttünk az allergia vizsgálatra+deszenzibilizáló oldatra. Egyébként imádom és egy túnemény a kutyus, pont ezért rossz nézni.

2017. dec. 18. 16:27
 20/26 anonim ***** válasza:
61%

Csatlakozom sok előttem válaszolóhoz.

Csak törzskönyves, jó helyről származó kiskutyáért adnék pénzt, vagy menhelyről hoznék kutyát azért az összegért, amivel támogathatom a menhelyet.

Mivel nekem volt egy álomfajtám, fajtatiszta, törzskönyves kutyáim vannak. Mindkettő vásárlása előtt körbenéztem a tenyésztők között és olyan helyről vettem, ahol megengedték, hogy megnézzem a kiskutyákat, láttam a szülőket és megmutatták a szűrési eredményeket. Mindkét kutyám szülei "imádott" családi kutyák. Mellesleg 2-3 évente van egy alom kölyök. Minőségi élelmet kaptak a szülők és a kölykök is. Láthatóan nem a pénzért "szaporítanak", hiszen az orvosi ellátás, az oltások, féreghajtás stb. olyan sokba került, hogy anyagilag nem biztos, hogy jól jönnek ki egy-egy alom felneveléséből. De van, akinél ez egy igen költséges hobbi.

És van a másik "véglet": múltkor mesélte egy ismerősöm, hogy végre túladott az összes "fajtiszta" kölykön, aki nála született és mennyit nyert ezen az egészen.

Ott csak két fajtajellegű kutya szaporodott. Nagyon hiányzott egy újabb alom fajtajellegű kölyök :( És el tudta őket adni, mert van kereslet az "olcsó" kiskutyára.

Már több országban bevezették azt a szabályt, hogy vagy tenyésztő vagy és csináld hivatalosan, vagy ivartalaníttasd a kutyádat, macskádat. Ez nagyon szimpatikus gondolat, de itt Magyarországon, ettől még messze vagyunk sajnos.

2017. dec. 18. 17:35
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!