Nem fajtatiszta kutyáért adnátok pénzt?
Szóval ha hordozza a faj jegyeit, esetleg még fajtatiszta is és csak törzskönyve nincs neki adnátok pénzt érte?
Érdekel mi a véleményetek.
Opciók:
A: hordozza a faj jegyet de leinformálhatatlan
B: az egyik szülő leinformálható és törzskönyves
C:minkét szülő leinformálható de nem törzskönyvesek
"esetleg még fajtatiszta is és csak törzskönyve nincs"
Ez egy paradoxon. Amelyik kutyának nincs törzskönyve az nem fajtatiszta, mivel a fajtatiszta egy jogi fogalom amit a törzskönyv igazol.
Természetesen az alapkérdésre nem a válaszom mert nem támogatom a szaporítókat. Persze menhelyről/fajtamentéstől kifizetem érte amit elkérnek (oltás, ivartalanítás ára).
Igazad van, jogi értelemben tényleg paradoxon.De elég gyakori sajnos hogy egy kutya szülei törzskönyvesek és spórolás céljából nem állítanak ki törzskönyvet a kölyköknek.
Esetleg csak az egyik szülő törzskönyves, a másikról nincs írásos bizonyíték, de több generáción keresztül azonos fajtájú kutyák szaporodtak, értem hogy nem lehetünk biztosak hogy mind egyforma fajba tartoztak.
Tegyük fel a kutyus egyik szülőjéről tudjuk hogy fajtatiszta de a másik nem rendelkezik papirokkal, mégis a faj jellemzőit hordozza teljes mértékben.
Ilyenkor a kölyök se lesz fajtatiszta hiába hordozza akár 100%-ba a faj vonásait.
Fajtamentésnek, menhelynek igen.
Az A,B,C esetek közül viszont nem. Nekem is van erkölcsöm, szaporítót nem támogatok
Menhelynek igen, szaporítónak nem.
Staffordshire jellegű kutyám menhelyről van, ahova a szaporító adta le több testvérével együtt.
Én a menhelyről hoztam ki, az összes oltásával, 15 ezerért. A szaporító nem keresett rajta, de a menhely sem, mert ez csak egy hozzájárulás volt, amely nem fedezi a kutyám addigi költségeit.
Nem, nem a törzskönyvezés drága. Az drága, hogy a szülők normálisan legyenek tartva, le legyenek szűretve, és a kölykök is normálisan legyenek etetve, oltva stb., míg gazdához nem kerülnek.
Ezt hívják könnyű pénzszerzésnek, szaporításnak... Mit is fizetsz ki? Hogy Fifike kb úgy néz ki, mint egy havanese, ezért a szintén havanese-re hasonlító Borisszal összerakom és elkérek a semmire 30-50 ezer forintot? Törzskönyv, szűrések meg semmi?
Amúgy ez hülyeség, hogy a törzskönyvezés drága... Gondolj már bele, egy törzskönyv egy kiskutyára kb 5000 forint, nélküle eladadja 30-50 ezer forintért, a törzskönyves kiskutyák ára meg 100-150 ezer forint. Akkor mi is a drága? Ha 5000 ezer forintot rászánna, eladhatná a kiskutyák 3x olyan drágán, így bukik 70-100 ezer forintot 5000 forint miatt... Nem gyanús kicsit sem? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!