Hogyan változtassak a kutyám nem kívánt viselkedési formáin?
2 éve van meg a kutyám, de úgy kb egy év után mamáékhoz vittük, mert én elmentem egyetemre, és a szüleim szinte sosincsenek otthon. Minden hétvégén haza járok, és elviszem sétálni sőt még hozzánk is. Az a baj vele, hogy tudja hogy kell kinyítani az ajtót, és mikor becsukjuk, mindig ugrik fel rájuk hogy nyissa is, és ezzel együtt összekarmolja, arról nem is beszélve hogy nagyon zajos. Próbáltam már, hogy ne vegyem figyelembe, és tartsam a kilincset, de úgyis sokat sír, és ülhetek ott egy órát is, úgy se hagyja abba. Azt is próbáltam, hogy olyankor lefektessem, de szintúgy vagyok ahogy az előbbi módszerrel, miután elállok az ajtótól, odamegy, és kezdi előlről, egy óra próbálkozás után is. Nagyon zavaró ez, mert éjjel felébred, egyet gondol, át akar menni a másik szobába, és kezdi, s ezzel együtt engem is felkölt és a szüleim is.
A másik dolog a más kutyákkal szembeni viselkedése. Mindig szerette a többi kutyát, akart velük játszani, de 3 alkalommal összeverekedett egy másik kutyával (persze soha nem az enyém kezdeményezte), és azóta teljesen megváltozott, már agresszívan közelít más kutyák felé. Erre módszer?
A harmadik problémánk az az lenne, hogy mikor eldobok neki valamit azzal imádja kergetettni magát, és nem adja vissza. Akárhogy kérem, nem adja, és ha megfogom, és húzom ki a szájából, morrog, bebolondul, agresszív, és félek nehogy hozzám kapjon.
Kérem írjatok valami módszereket, mert már nagyon kellemetlen
Amiket leírtál róla, az alapján ő a "falkavezér". Ráadásul nem egy otthona van. Egyszer itt van, egyszer ott. Nagy változás történt az életében.
A nagyszüleid bírnak vele, vagy náluk is problémák vannak a kutyával?
Nagyon jó lenne szakember segítségét kérni, mert egyedül ezen nem biztos, hogy tudsz változtatni.
Sajnos a foglalkozás és nevelés hiányának tudható be, nem igazán tudja hogy ki a gazdája és kinek kéne megfeleljen. Egyszer nem lát egy hétig, a nagyszüleid gondoskodnak róla erre megjelensz és elviszed magadhoz, akkor két napig te vagy a középpontban.
Sajnos ezért szoktuk gyerekeknek mondani hogy ésszel akarjanak kutyát, mert x év múlva egyetemre mennek és akkor mi lesz? Nálatok a legrosszabb történt mert még csak a szüleid sem tudnak gondoskodni róla így csúnyán mondva le kellett passzoljátok a nagyszülőkhöz. Ez alapján egy eléggé lefárasztatlan energiabomba kutyáról van szó (bár nem tudom milyen fajta) aki nincs lemozgatva és lekötve a figyelme így még egy éjszakát se tud nyugodtan végigaludni.
A megoldás több mozgatás, foglalkozás lenne, napi több óra és egy jó kutyaiskola, kutyakiképző felkeresése. Esetleg nem ismersz valakit aki örökbe fogadná? Mert ez se nektek se a kutyának nem jó ha az imént felsoroltakat nem tudjátok teljesíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!