Barf etetés, hasmenés/szorulás. Min változtassak?
Két kutya van,arányok kiszámolva, 3 hete esznek így.
Eddig csontosnak: csirkefarhát,csirkenyak,csirkeláb
hús:csirkemell,zúza,combfilé
belsőség: csirkemáj. Nyersezés előtt is kaptak,ezért adok már most nekik
Zöldség: répa,uborka
Kiegészítőnek: kókuszolaj, 2 napja kacsazsír
Két problémám is van. Az első héten semmi gond nem volt, ettek mindent, nem volt se székrekedés,se hasmenés. Második héten kezdődött. Az egyiknek szinte porzik, a másiknak folyós,sárgás, nyákos ( bocsi de nem tudom szebben írni).
Közben pedig fogytak is. A hátsó lába mindkettőnek csont és bőr, a combukon kidudorodnak a csontok.
Evés után tápnál eddig elég volt az adag, nem köröztek percekig,hogy többet keressenek. Amióta húsozunk folyton pörögnek és látszik,hogy éhesek.
Már az is megfordult a fejemben,hogy hagyom az egészet a fenébe, pedig elméletben tetszett a dolog.
Próbáltam az egyiknek több csontot adni, a másiknak több húst, a kacsazsírt pedig azért,hogy ne fogyjanak le. Nem volt súlyproblémájuk eddig, ne mazért kezdtem el a nyerset.
Mit tanácsoltok?
Bocsi ha hosszú lett.
Elsőként tarts koplaló napot!!!!!
Csontosnál ne adj még lábat.
Húsok jók.
Belsőséget vond meg tőlük, a máj hajthat, azt majd akkor vezesd be, ha a kaki OK.
Zöldség szintén megvonás, majd ha a kaki rendbe jött.
Kacsazsír is hajthat. Próbálj meg helyette mondjuk bőrt adni, HA a kaki rendbe jött szintén.
Mekkora kutyusokról beszélünk? Nálam a 7 kilós hava 7%-ot kap, a kevesebbel fogy, a másik 11 kilós meg 5%-ot.
Próbálj meg adagot emelni ha fogynak, mondjuk 4-5%-ra először. A porzósnál emelj húst, a nyákosnál csontost. :)
Egy 11hós 4 kg-os bichon és egy most 5 kg körüli 6 hós kölyök aki max 8kgos felnőtt lesz. Az 4 kg-os most eszik 3%ot,az 5 kg-os pedig 6%ot.
Emeljék egy-egy %ot?
A picinek nem adok akkor májat,több csontosat kap,de megijeszt a pipaszarlába. A bichon szinte csak egy fél nyakát eszik lassan,minden más hús és mégse normális az állag. Koplalónap volt az elején.köszönöm az összes tanácsot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!