Hogyan változtassak anyám nézeteit a sétáltatással kapcsolatban?
Ne hidd,hogy te jobban értesz a kutyaneveléshez,Cesar Millan egy nagy árverés.Anyádnak igaza van.Mindig haggy a kutyádnak annyira teret,hogy tudjon szaglászni,elvégezni a dolgát.Oké,hogy szoktad elengedni,játszani vele,és az is,hogy ezt jutalomként kezeled.De a szaglászást ne,az olyan,mintha neked csukott szemmel kéne közlekedned.
Addig amíg forgalmas helyen mentek,nyilván hívd magad mellé,de próbálj csendesebb,füves helyen sétáltatni,ahol nincs tömeg.
Olvasd el Victoria Stilwell:Kutyanevelés szeretettel című könyvét.Sokkal több értelmes dolog van benne,és a kutyád is boldogabb lesz,ha nem Cesar baromságai alapján akarod nevelni...
Amúgy régen olyan voltam én is, mint te,de mostmár rájöttem,hogy Cesar módszere elavult,baromság.
A pozitív megerősítés tudományosan bizonyított,sokkal jobb kapcsolatot és boldogabb kutyát eredményez.
Nyilván szabályok meg határozottság kellenek,de ez a kér dolog az,amit Cesar helyesen mond/csinál.
Hát,az én kutyám flexin van,nem húz vele,nem csavarodik bele senkibe/semmibe,meg van nevelve,egyetlen hibája,hogy félénk.Nem használom Cesar módszereit,neked se ajánlom.Ha kutyát akarsz nevelni,tájékozódj,és ne dőlj be annak,amit először meglátsz.Tudod a kutyanevelés nem 10 perc,mint ahogy Cesar csinálja,de nem szólok bele...
Ez az én véleményem.
Anyukáddal meg szépen meg tudod beszélni,de nem azt hangoztatva,hogy te jobban értesz hozzá,mert nem,csak abban a hitben élsz.Mondom,olyan mintha az egy évvel ezelőtti önmagammal beszélgetnék,talán majd egyszer te is rájössz,hogy Cesar és az agresszív módszerei a kutyanevelés legalja.
Ha a flexi póráz nem tetszik,sétáltasd mással,de az is legyen min 2 méter.A kutyát meg irányítsd,hogy ne menjen össze-vissza,ennyi.
Én is utálom a flexit, nagyon nagyon ritkán használom (beagle kutyusnál), csak amikor erdőben vagyunk, mivel a behívása sose volt stabil és már idős és a hallása sem a régi.
A 110 centis pórázon szépen sétál, néha elém megy de nála ez nem zavar. Viszont abban igaza van anyukádnak, hogy az, hogy 1 kiskutya bóklászik nem zavar sok embert, viszont, ha egy nagytestű az igen. A németjuhászomnak én sem engedem, hogy előttem, mellettem bóklásszon, neki lábmellett a "helye". Ha kint vagyunk az erdőben vagy a mezőn akkor természetesen mehet amerre lát.
Mondjuk az a része nekem nem tiszta, hogy anyudnak miért fáj az, hogy te normál pórázon sétáltatod, ha egyszer működik.... A mezőn kirohangálhatja magát, emellett belefér egy kis engedelmes séta is (szerintem)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!