Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan változtassak anyám...

Hogyan változtassak anyám nézeteit a sétáltatással kapcsolatban?

Figyelt kérdés
15 éves vagyok, édesanyámmal és a bátyámmal élek, van egy lassan másfél éves kutyánk. Én foglalkozok vele a legtöbbet: etetem, napi 3x viszem sétálni, minden parancsszót amit tud én tanítottam neki és látszik, hogy rám hallgat a legjobban. A többiek max itthon játszanak vele, vagy anya jön velünk sétálni heti 1-2 alkalommal, de azért velük is erős kapcsolata van Rockynak. Kicsi kora óta szépen jön pórázon, láb mellett is. Mindig is így sétáltattam, van egy nagy mező a környéken, itt mindig elengedem és egy órát ott vagyunk, botozunk vagy rohangál, szaglászik. Anyának is mindig mesélem, hogy milyen jókat szoktunk sétálni. Amikor hétvégénként elmentünk egy kisebb kirándulásra, állandóan panaszkodott és siránkozott, hogy milyen rövid pórázon tartom a kutyát és mennyire nincs szabadsága. Most már ott tartunk,hogy elvette a pórázt amin szépen sétált, flexin viszem amit utálok, és amikor együtt sétálunk ő kiveszi a pórázt a kezemből, de felőle a kutya mehet össze-vissza a járdán is, a múltkor egy futó majdnem hasra esett a pórázban, mert irányítani sem tudja a kutyát. Én egy csomó weboldalt elolvastam a kutyanevelésről, főleg a séta problémás ilyen téren, egyszerűen nem értünk egyet. Cesar Millan sorozatát is nézem, imádom! Egyébként egy Jack Russel méretű kutyusról van szó. anya még azt mondja, hogy nem egy nagytestű kutyáról van szó, hogy ne lehessen visszahúzni/lefogni. Csakhogy ő is kutya, nem számít, hogy kicsi vagy, nagy meg kell tanulnia pórázon sétálni, de anyával nem fog menni. A flexi meg hülyeség, mert csak húz vele a kutya, ha parkban vagy akkor talán jó, ha nem lehet elengedni, de egy városban, ha a sok gyalogos közt össze-vissza megy és hasra esik benne az ember haszontalan! Hogyan győzzem meg anyát, hogy nem számít hogy kicsi vagy nagytestű, akkor is kutya és szépen kell sétálnia, amiért a jutalom az,hogy elengeded egy kis játékra, szagira, mert van szabadon minden nap.
2017. febr. 19. 15:59
 1/9 A kérdező kommentje:
*változtassam
2017. febr. 19. 15:59
 2/9 A kérdező kommentje:
Ő soha sem nézett utána semminek és néha olyan baromságokat beszél a kutyanevelésről. Ő azt hiszi, hogy jó az amit mond, de belőle lenne az a tipikus gazda, aki mellett a kutya falkavezér.
2017. febr. 19. 16:02
 3/9 A kérdező kommentje:
Ráadásul ő arra megy amerre a kutya akar, ha húzza akkor is, egyáltalán nem korrigálja.
2017. febr. 19. 16:08
 4/9 anonim ***** válasza:
14%

Ne hidd,hogy te jobban értesz a kutyaneveléshez,Cesar Millan egy nagy árverés.Anyádnak igaza van.Mindig haggy a kutyádnak annyira teret,hogy tudjon szaglászni,elvégezni a dolgát.Oké,hogy szoktad elengedni,játszani vele,és az is,hogy ezt jutalomként kezeled.De a szaglászást ne,az olyan,mintha neked csukott szemmel kéne közlekedned.

Addig amíg forgalmas helyen mentek,nyilván hívd magad mellé,de próbálj csendesebb,füves helyen sétáltatni,ahol nincs tömeg.

Olvasd el Victoria Stilwell:Kutyanevelés szeretettel című könyvét.Sokkal több értelmes dolog van benne,és a kutyád is boldogabb lesz,ha nem Cesar baromságai alapján akarod nevelni...

2017. febr. 19. 16:56
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy régen olyan voltam én is, mint te,de mostmár rájöttem,hogy Cesar módszere elavult,baromság.

A pozitív megerősítés tudományosan bizonyított,sokkal jobb kapcsolatot és boldogabb kutyát eredményez.

Nyilván szabályok meg határozottság kellenek,de ez a kér dolog az,amit Cesar helyesen mond/csinál.

2017. febr. 19. 16:58
 6/9 A kérdező kommentje:
Nem fél méteres pórázon van/volt nehogy azt hidd :) annyi tere persze tud szaglásszon, jelöljön, és sokat is csinálja. De amikor össze-vissza megy az utcán és akad a póráz az ember lábába elég kellemetlen.
2017. febr. 19. 17:06
 7/9 anonim ***** válasza:

Hát,az én kutyám flexin van,nem húz vele,nem csavarodik bele senkibe/semmibe,meg van nevelve,egyetlen hibája,hogy félénk.Nem használom Cesar módszereit,neked se ajánlom.Ha kutyát akarsz nevelni,tájékozódj,és ne dőlj be annak,amit először meglátsz.Tudod a kutyanevelés nem 10 perc,mint ahogy Cesar csinálja,de nem szólok bele...

Ez az én véleményem.

Anyukáddal meg szépen meg tudod beszélni,de nem azt hangoztatva,hogy te jobban értesz hozzá,mert nem,csak abban a hitben élsz.Mondom,olyan mintha az egy évvel ezelőtti önmagammal beszélgetnék,talán majd egyszer te is rájössz,hogy Cesar és az agresszív módszerei a kutyanevelés legalja.

Ha a flexi póráz nem tetszik,sétáltasd mással,de az is legyen min 2 méter.A kutyát meg irányítsd,hogy ne menjen össze-vissza,ennyi.

2017. febr. 19. 18:20
 8/9 anonim ***** válasza:
Nagyon egyszerű - ne sétálj anyukáddal. Akkor nem tudja kivenni a pórázt a kezedből. Mást nagyon nem fogsz tudni tenni, az én anyukám is ilyen, egyik fülén be a másikon ki. Pedig én már lassan 30 vagyok (van amikor átjön kutyázni vagy együtt sétálunk és próbálna beleszólni).
2017. febr. 19. 19:43
 9/9 anonim ***** válasza:

Én is utálom a flexit, nagyon nagyon ritkán használom (beagle kutyusnál), csak amikor erdőben vagyunk, mivel a behívása sose volt stabil és már idős és a hallása sem a régi.

A 110 centis pórázon szépen sétál, néha elém megy de nála ez nem zavar. Viszont abban igaza van anyukádnak, hogy az, hogy 1 kiskutya bóklászik nem zavar sok embert, viszont, ha egy nagytestű az igen. A németjuhászomnak én sem engedem, hogy előttem, mellettem bóklásszon, neki lábmellett a "helye". Ha kint vagyunk az erdőben vagy a mezőn akkor természetesen mehet amerre lát.

Mondjuk az a része nekem nem tiszta, hogy anyudnak miért fáj az, hogy te normál pórázon sétáltatod, ha egyszer működik.... A mezőn kirohangálhatja magát, emellett belefér egy kis engedelmes séta is (szerintem)

2017. febr. 19. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!