Kutyaharapás után meddig kerül karanténba a kutya? Mennyi az esélye, hogy ki sem kerül onnan?
Nem lehet ilyen esetben az állatvédőknél próbálkozni? Ugyanis jelen helyzetben a kutya gazdája a saját kutyáját is veszélyezteti, ha az bármikor kiszökhet az utcára.
A legjobb megoldás az lenne, ha megfelelő gazdihoz kerülne, és akkor a kutyát sem kell lemészárolni :/
Valóban nem hatóság, de arra gondoltam, hogy talán jobbak a kapcsolataik, több lehetőségük van ilyen ügyben intézkedni, mint nektek.
Nekem eddig csak jó tapasztalataim van az állatvédőkkel, az Országos Állatvédőrség több esetben segítséget nyújtott már, bár a tiétektől eltérő ügyek voltak.
Ha emberre támad, akkor a hatósági állatorvos veszélyessé nyilváníthatja a kutyát, én nem tudom ennek a pontos menetét, de egyértelműen működik. A hivatal akkor tárja szét a kezét, ha hagyod, ha viszont írásos bejelentésekkel bombázod a helyi jegyzőt, azt nem söpörheti le úgy az asztalról, mint ha fél percig beszélsz valakivel telefonon vagy személyesen, aki közli veled, hogy "majd csinálunk valamit", aztán nem történik semmi.
Ha a kutyát veszélyessé nyilvánították, onnantól szigorúbb szabályok vonatkoznak a tartására és jól megbüntetik a tulajt, ha szabadon mászkál, természetesen ez is aktív közreműködéseteket igényli nyilván.
Ha a ti udvarotokon van, és veszélyes, márpedig az, mert harap, akkor akár rendőrt is hívhatsz, aki akár le is lőheti...
Videót mindenféleképpen készíts, és ne hagyd, hogy a hatóság ne tegyen semmit. A kutya gazdáit fel lehet szólítani, hisz a kutyát kötelességük kerten belül tartani.
Amúgy a sintért is simán kihívhatod, ha a kertedben van egy kutya. És onnan nem biztos, hogy hazakerül.
(Még mielőtt lepontoztok, hogy milyen kutyaellenes vagyok, nekem is van, de még sosem volt kerten kívül nélkülem. Gyűlölöm az ilyen "van egy kutyám, hogy legyen, mert csak, de amúgy szrok rá..." embereket. Szerintem az ilyen nem oltja, és chipje sincs, szóval még azért is jól megvághatják...)
Jegyzőnek írásban feljelentés. Felsorolva az addig megharapott embereket,néhány fotó amikor nem a saját területén látható a kutya.
Ha a jegyző nem intézkedik,A levél másolatával újabb feljelentés a jegyző felettes hivatalánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!