Elkaphattam a veszettséget?
"De elvileg hamarosan tapasztalod a tüneteket ha elkaptad."
Aha, ez legfeljebb annyiban segítene, hogy még időben megrendelhetné a temetését. Ha már tünetek vannak, akkor szinte semmi esélyed.
Ha nem lyukadt ki a bőröd, akkor szerintem nem fertőződhettél meg.
Nem harapás volt, hanem csak szorítás. Nem kell veszettségtől tartanod, nyugi.
Persze, ha az kell a nyugalmadnak, elmész dokihoz és megrendeled a veszettség elleni oltássorozatot.
Azért írtam a tüneteket, mert már így se úgy se lenne sok esélye a túlélésre, ha 8 napja történt az eset. 8 nap alatt már elérte az idegrendszert a kezétől onnantól meg már csak temetést lehet intézni.
Az oltássorozat egy hétig tart és azonnal meg kell kezdeni ha veszettség gyanús az eset és az állatot is karanténba kell helyezni.
Én se voltam sokáig tisztában milyen veszélyes is ez. Aztán miután kiscicákat fogadtunk örökbe az utcáról és utána néztük teljesen letaglózott és egy életre megjegyeztem hogy kóbor állatot lehetőleg nem simogatunk főleg ha furán viselkedik, nem megbízható környken van és legfőképpen ha veszettséggel veszélyeztetett országban járok! Vagy előre beoltatom magamat.
https://www.youtube.com/watch?v=1Yt8DHUIwms
Ebből a videóból nagyjából mindent megtudhatsz az adott betegségről. És nem, 8 nap alatt még nem produkálhat tüneteket, maximum csak akkor, ha arcon harapott volna a kutya. Viszont mivel nem okozott a harapás vérző sebet, majdhogynem 0 az esélye, hogy elkaptad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!