Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi baja lehet a kutyámnak?

Mi baja lehet a kutyámnak?

Figyelt kérdés

Anyum szerint ma 5x kissé vöröset pisilt, kkssé bágyadt de játszik, és alig akar enni, sokat alszik. Kullancs és féreg ellen mindig védekezünk a kötelező és ajánlltt pltásokat is mind megkapta. Visszük orvoshoz, de érdekelne hogy szerintetek mi ez. Anyum utána olvasott, azt mondta vagy bakteriáéis fertőzés vagy babézia.

Kíméljetek a "majd az orvos megmobdja" kommentekkel, bizzos meg fogja mondani, nem diagnózisért jöttem ide csak tapasztalatért.

2017. dec. 4. 14:44
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
100%

Beteg kutya nem eszik :( Ne erőltesd, viszont itasd, kortyonként, hogy ne hányja ki szegény, és ne száradjon ki. Egy fecskendőt sem ártana beszerezned gyógyszertárból, abból könnyen adagolhatod a vizet a szájába. A babéziára holnap kérdezz rá azért még egyszer az orvosnál!

Remélem gyorsan jól lesz a kutyid, jobbulást neki!

2017. dec. 4. 22:47
 22/32 A kérdező kommentje:
az ivással nincs gond, iszik rendesen, de enni semmit nem akar.
2017. dec. 4. 23:01
 23/32 anonim ***** válasza:
61%

Az én kutyámnak húgyhólyag gyulladáskor vannak ilyen tünetei.

(A babézia valószínűleg bénulást vagy végtag gyengeségeket is okozna.)

Amíg nem eszik magától, vegyetek neki Calo-Pet pasztát, ezt pont ilyen esetekre találták ki. (Energiabomba.)

Ami még segíthet, az a C-vitamin vagy Rutascorbin (ez még jobb), illetve tőzegáfonya kapszula.

Én teát is szoktam főzni ilyenkor a kutyámnak, kamilla, cickafark, nyírfalevél, stb. A kamillát szívesen issza, mert nagyon intenzív illata van, szerintem ti is nyugodtan kipróbálhatjátok, hátha szereti. Nagyon jó gyulladáscsökkentő.

2017. dec. 4. 23:24
 24/32 anonim ***** válasza:
84%

Majd eszik ha jobban lesz. Most szenved, nem a kaján jár az esze.

Igyon, az fontos, amúgy pont ilyen tünetekkel volt kullancsfertőzése, babéziás a kutyám. Láz, bágyadtság, sötét vizelet... Végtaggyengeség NEM volt!!! Remélhetőleg jól lesz a kutyád, az enyém túlélte, de kemény volt :(

2017. dec. 4. 23:31
 25/32 anonim ***** válasza:
56%

Ki és miért pontozott le?

Mi rosszat írtam?

Ezek saját tapasztalataim, nem tudom ki az aki azt hiszi magáról, hogy ő jobban tudja ezeket.

2017. dec. 5. 19:56
 26/32 anonim ***** válasza:

ma 19:56

A babézia nem okoz bénulást, végtaggyengeséget.

2017. dec. 5. 21:28
 27/32 anonim ***** válasza:
Mi újság a kutyáddal, kérdező? Jobban van?
2017. dec. 5. 21:29
 28/32 A kérdező kommentje:
Hát kicsit gyengébb, de nem olyan kedvetlen. Folyton menne sétálni. Enni még mindig nem akar, de inni iszik. Voltunk vele egy másik állatorvosnál is, ott sem tudtak segíteni, csak fájdalomcsillapítót kapott. De úgy nézem hogy javulgat az állapota.
2017. dec. 6. 00:49
 29/32 anonim ***** válasza:
#26 Nem tudtam. Nekünk pont ezt mondta az állatorvosunk, mikor lebénult a kutyánk, hogy a babézia szokott ilyet okozni.
2017. dec. 6. 18:23
 30/32 A kérdező kommentje:
ma már egész jól volt, érdeklődik az étel iránt, kicsit jobban néz ki, nem liheg annyit és nem mozog olyan nehézkesen. a vizelete is átváltott enyhe narancssárgára, már nem vörös/véres
2017. dec. 6. 20:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!