Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tisztaságmániás mamik?

Tisztaságmániás mamik?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Bár elsőre úgy tűnik nem jó helyre írtam a kérdést, fontos része a történetnek, hogy van két gyermekem.

A kérdés: most lesz egy kinti-benti kutyánk és nagyon félek a piszoktól a károktól és mindentől. Mennyire reális a félelmem? Mennyit takarítotok, hogy tisztaság maradjon?

Gyerekek játékait nem kobozza el? Bármilyen segítséget szívesen fogadok. Köszönöm.

2017. dec. 4. 12:57
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
Ha kicsik a gyerekek, akkor a kutya egészségére fokozottan kell figyelni. Javaslom hogy havonta féreghajtsátok, mivel a kutya bélférgei közülntöbb is nagyon jól elvan az emberben. Nem tudom milyen helyről jön, de ha nem megbízható, giardia tesztet kell csináltatni állatorvosnál.( Ez egy kisbparazita a vékonybélben). Kullancs, szúnyog védelemről is fokozottan kell gondoskodni, mivel pl. bőrférgességet, bár nagyon ritka! , el lehet így kapni. Fürdeti havonta max 1szer lehet. Mi simán belerakjuk a kádba és utána domestossal kifertőtlenítjük. Érdemes szőrkefét beszerezni és minnél gyakrabban fésülni, ezzel sok porszívózást meg lehet spórolni, illetve a kutya is kevésbé lesz büdi. Nálunk van saját törölközője, evvel mindig mancsot törlünk, ha megjövünk sétából. Söpörni amúgy is minden nap szoktunk előtte a cicák miatt, csak a felmosás gyakoriságát növeltük meg.
2017. dec. 4. 14:52
 12/18 anonim ***** válasza:

Az az igazság, hogy a tisztaság bizonyos keretek között relatív. Ha tisztaságmániás vagy, és 2 kisgyerek mellett napi szinten porszívózol, kádat takarítasz akkor ne legyen kuytátok, mert csak bosszúság forrása lesz. A kinti-benti kutya, tehát amelyik akkor jön ki/ba amikor akar nagyon sok koszt csinálhat. A mienk ilyen nyáron, a Balatonon, és esős, nedves időben akár napi 3x is fel kell söpörnöm, mert behordja a koszt. Ilyenkor nem tudok neki annyiszor lábat mosni, ahányszor csak bejön, mert állandóan ki/be jár. Ha csak meghatározozz időben mehet ki (vagy be)akkor jobban tudod kontrollálni a koszt.

A gyerekek játékait nem fogja elvenni, ha megneveled. Az elején el fogja, de megtanulja, hogy nem szabad.

2017. dec. 4. 15:04
 13/18 anonim ***** válasza:

Amennyiben kölyökként kerül hozzátok a kutya, úgy biztos lesz néhány dolog, amit tönkre fog tenni, vagy ellopja a gyerekek játékai (plüssöket főleg), de következetes nevelés mellett (ami mellé kezdőként erősen ajánlott egy kutyaiskola is) ezekről le lehet szoktatni.

Saras időben képes behordani a koszt, valóban, de áttörléssel/csutakolással meg lehet előzni. Séták után egyből a kádba, sampon nélkül lemosni, áttörölni, megszárítani és kész is.

A fertőzésektől, kórokozóktól nem kell tartani. Meg kell tanítani a gyerekeket arra, hogy evés előtt, kutyázás után kezet kell mosni, ne csókolgassák a kutyát, ne nyalassák össze magukat vele. Valójában azok a gyerekek, akik kutya társaságában nőnek fel, sokkal erősebb immunrendszerrel rendelkeznek, ami kicsi korban alakul ki. Nem jó, ha makulátlan tisztaság van körülöttük.

Ha ennyire aggódsz, akkor én a helyedben tiltanám a kutyát a kanapéról, ágyról, valamint a konyhába és fürdőbe sem engedném be. A koldulásról és lopkodásról is le kell tiltani.

Továbbá kölyökkorban, amíg nem szobatiszta, és nem bír ki hosszabb időt ürítés nélkül, fognak történni balesetek, amik, hát, ja, nem túl higiénikusak. De fertőtlenítéssel és felmosással itt sem történhet nagy baj, és a szag sem marad meg.

2017. dec. 4. 15:21
 14/18 anonim ***** válasza:

A gyerekek immunrendszerének kifejezetten jót tesz a kutya jelenléte. Érdemes az ágyról tiltani, esetleg a konyhából.

Ha olyan fajtát választotok, amelyiknek nem hullik a szőre, akkor sokkal kevesebbet kell takarítani, cserébe kozmetikushoz kell hordani a kuytát.

2017. dec. 4. 15:24
 15/18 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek, aki írt. Egészen a 9.-es válaszig tök jó volt és meglepő, hogy ezen az oldalon nem született negatív válasz, hanem értelmesen válaszolt mindenki a kérdéseimre. Nem értem, hogy a 9.-es válaszolónak miért kellett személyeskedni, de mindegy is.

Köszönöm a segítséget, nagyon sokat segítettek :)

2017. dec. 4. 21:18
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem kell utána kifertőtleníteni a kádat. :D

Nálunk csak tusoló van, beteszem a kutyát, megfürdetem, aztán sima vízzel kitusolom a tálcát, és máris szép tiszta.

Ha hazaérünk a sétából, akkor törölközővel megtörlöm a hasát és a lábait. (Van egy külön erre a célra használt törölköző.) Ezt csak pár hét múlva szoktam kimosni, szóval nem baj ha 2 törlés közt koszos marad. :)

FÜrdetni tényleg nem érdemes gyakran a kutyát- 3-4 havonta lehet legsűrűbben. Persze ha néha-néha extrán összemocskolódik, akkor én is berakom a tus alá gondolkodás nélkül. :D

Én naponta 1-szer szoktam összesöpörni a szőrt. És néha felmosom a padlót is amúgy.

Szerintem nem kell félned semmitől, majd beletanulsz. Több örömöt fog okozni mint amennyi fáradság/bosszúság az utána való takarítással jár. :)

2017. dec. 4. 23:34
 17/18 anonim ***** válasza:
azért mert leöblíted még nem lesz tiszta erre jó egy kis hypo vagy domi
2017. dec. 5. 09:55
 18/18 anonim ***** válasza:

Nálunk az előszobában van egy kutyakarám. Ilyen:

[link]

Ha sarasak, akkor ide rakom be őket séta után. Itt megszáradnak és leperegnek. Kevesebbet hordanak szét a lakásban és csak egy helyre koszolnak nagyon :p

2017. dec. 5. 10:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!