Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Harapós kutyát bevesz a...

Harapós kutyát bevesz a menhely vagy elaltatják?

Figyelt kérdés
2x harapott gyereket. Egyszer könnyebben egyszer súlyosan.

2017. dec. 4. 08:43
1 2 3 4
 31/38 anonim ***** válasza:
22%

esetleg facebookos kutyás csoportba írd le ezt részletesen, hátha találnál valakit, aki befogadná tudtában annak, hogy mi baja van. sok kutyás ember van, aki pénzt és időt nem sajnálva utánajárna és megtenne mindent. nálatok teljesen érthető, hogy nem erre vállalkoztatok és hogy a gyerek miatt nem megoldható sok minden.

a menhely meg csessze meg, ha ők nem hajlandóak visszavenni, akkor odaadod másnak és kész.

ha sikerül valakinek odaadni a kutyát, akkor én a jövőben inkább macskát ajánlanék. különösebb nevelést nem igényel, gyerekbarát stb

2017. dec. 5. 07:44
 32/38 anonim ***** válasza:
91%

"ha sikerül valakinek odaadni a kutyát, akkor én a jövőben inkább macskát ajánlanék. különösebb nevelést nem igényel, gyerekbarát stb"

Miért? Mert nem akartak egy életveszélyes kutyával együtt élni? Teljesen jó lehet a kutya is, csak olyat kell választani, ami be tud illeszkedni a családba.

2017. dec. 5. 08:03
 33/38 anonim ***** válasza:
Nem lehet, hogy szívbeteg? Menhelyen ismertem olyan kutyát, aki oda-odakapott ha pl. fésültem. Nem értettem, hogy miért teszi, mert közben élvezte. A többi kutya ugatása és jelenléte is irritálta, volt, hogy a helyén kergette a saját farkát már-már őrült módjára. Aztán kiderült, hogy szívbeteg, ettől volt olyan ideges.
2017. dec. 5. 08:20
 34/38 anonim ***** válasza:
100%

Engem egyszer harapott meg kutya, mikor a fülét vakargattam, és kiderült, valami bele ment neki és fájt. De csak oda kapott, nem vérzett, csak kis lila nyoma maradt a csuklómon. A kérdező súlyos harapásról ír. Az nem az ilyen kategória.

Az első feladat egy állatorvos. Vele kell kéne megbeszélni a történteket. De most is azt mondom, kisgyerekes családba, gyerekeket támadó kutya nem való.

2017. dec. 5. 08:53
 35/38 anonim ***** válasza:
78%

Szeretjük a kutyákat, oké, csodás élőlények, de a család biztonssága fontosabb. Ha az én gyerekemet megharapná a kutya, vagy csak oda ugatna, akkor azonnal lépnék.

Az emberi család az első. Nálunk, a nagy családban, inkább a gyerekekre kellett rászólni, hogy ne nyaggasák annyit a szerencsétlen, mindent elviselő ebet.

2017. dec. 5. 09:39
 36/38 anonim ***** válasza:

Mondjuk én már láttam olyan esetet, ahol a kutya a lábát marta stresszlevezetésként. Az sem nagy csoda, ha odakap, amikor hirtelen felébresztik. Úgy istenigazából azon se csodálkoznék, ha ezek mind az új helyre költözéssel jöttek volna elő nála, mert a menhelyre költözést másképp élte meg / "túl profik" a gondozók és ezek a viselkedések elő se jöttek nála (láttunk már ilyet).

VISZONT az felháborító, hogy a menhely ennyire nem akarja megoldani a kérdező problémáját. Két dolgot tudok neked mondani:

- Beszélj a felügyelő szervükkel meg egy (kutyás) ügyvéddel és a következő e-mailbe őket is írd be a címzettek közé! Mivel más is látja a levelet, nem fogják tudni a szőnyeg alá söpörni az ügyet.

- Gondolkodjatok el az altatáson! Tök mindegy, hogy idegrendszeri probléma vagy elcsellózott nevelésből adódik, ez a kutya szenved és veszélyes. Megfelelő orvosi kezelés vagy rehab híjánez így is marad. Az is egy nagyon kemény kérdés, hogy menhelyen meddig etikus így "tárolni" egy kutyát, mert bár minden élet szent, lássuk be, viszonylag kevés ember szíve vágya egy harapós kutya, és olyan anyagi tőkét, energiát és menedzselést igényel, amit még kevesebben tudnak nyújtani és ennek ellenére sem biztos, hogy valaha élhető kutya lesz.

2017. dec. 5. 21:15
 37/38 anonim ***** válasza:

22-es vagyok, köszönöm hogy megértettétek a lényeget és nem forgattátok ki a szavaim... ja... de.

Nem azt mondtam hogy éljen tovább a gyerek mellett hátha nem harapja meg többet, ez nyilván hülyeség, csak hogy ne egyből a sintérhez vidd a garantált halálba, a kettő között van egy elég széles skála. Igen, jobb lenne egy kedves, aranyos kutya, de ez nem a Media Markt hogy visszaviszed a hibás terméket, ez egy élő, érző lény aki nem tehet az egészről, én csak azt mondtam ESETLEG meg lehetne próbálni segíteni rajta, pl elzárni a családtól és orvost keresni aki ért ehhez, vagy pl keresni egy tapasztalt kutyást aki be tudja fogadni.

2017. dec. 6. 06:33
 38/38 anonim ***** válasza:

Szia!

Hasonló helyzetben vagyok, megkérdezhetem melyik menhely ez? Illetve mi lett a vége az ügynek?

Ez az én kérdésem https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__9181341-viss..

2018. márc. 9. 10:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!