Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Harapós kutyát bevesz a...

Harapós kutyát bevesz a menhely vagy elaltatják?

Figyelt kérdés
2x harapott gyereket. Egyszer könnyebben egyszer súlyosan.

2017. dec. 4. 08:43
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Vizsla egyébként. Írtam a helyi állatvédőknek 1 hete, még vissza sem írtak.
2017. dec. 4. 19:22
 22/38 anonim ***** válasza:
23%

#17 igaz is, nem kell segíteni a kutyán, adjuk be a sintérnek, csapja agyon mi meg veszünk másikat, pont úgy mint valami háztartási gépet, amint baj van kidobjuk.

Kérdező, ez tényleg valószínűleg akkor orvosi eset, vizsláknál eddig sose láttam ilyet, egy "harciasabb" kutyából kinézném hogy pl félre van nevelve de vizslát eléggé el kell rontani hogy ilyen kegyen.

2017. dec. 4. 20:07
 23/38 anonim ***** válasza:
89%
#22 Szerintem szívesen odaadja neked akár még ma.
2017. dec. 4. 21:36
 24/38 A kérdező kommentje:

Oké 22-es akkor mit csináljak? Kísérletezés sem mikor öli meg valamelyik gyereket vagy minket?

Ahhoz, hogy kivizsgálják nem csak elszántság kell de rengeteg pénz is. Ezt egy mezei rendelőben nem lehet. Az állatorvos is azt mondta, hogy valószínűleg idegrendszeri gond. De felszerelés hiányában többet ő sem tud.

2017. dec. 4. 21:54
 25/38 A kérdező kommentje:
Javít a telefon. Szóval kisérletezzek mikor öli meg valamelyik gyereket?
2017. dec. 4. 21:55
 26/38 anonim ***** válasza:
91%

Semmiképpen se kísérletezz vele, én biztos, hogy nem is engedném a gyerek közelébe, de még a sajátoméba se nagyon - hiszen neveléssel nem lehet megoldani a problémát, és bármikor potenciálisan életveszélyessé válhat.

Aki meg az altatása miatt hőzöng, az gondolja végig, hogy vajon tényleg jó, értékes életet él-e így a kutya, vagy sem. Vagy, hogy ha visszaveszi a menhely valami csoda folytán, akkor milyen esélyei lesznek később... És ráadásul pont az idegrendszeri gondok sok esetben nem kezelhetőek, max tünetileg mérsékelhetőek, elfedhetőek. Kis szerencsével. És sosem garantált, hogy hosszútávon, élete végéig jó lesz az, amit épp szed, stb.

És nem a kérdező felelőssége. Mert ő egy egészséges, ép kutyát fogadott örökbe, amit ajánlottak neki gyerekek mellé. Ergo átbaszták a palánkon, és aztán még a szerződésben vállaltakat sem tartják. Nehogy már még ezért neki kelljen százezreket fizetnie a kutyára...

És igenis tegyél bejelentést az önkormányzatnál, jegyzőnél, akár hatósági állatorvosnál is. Végesetben feljelentést, gondatlan veszélyeztetésbe, vagy valamibe hátha belefér a dolog - vagy gyepmesteri telep, de ott szinte biztos, hogy azonnali altatás lesz.

2017. dec. 4. 22:08
 27/38 anonim ***** válasza:
4%

"És nem a kérdező felelőssége. Mert ő egy egészséges, ép kutyát fogadott örökbe, amit ajánlottak neki gyerekek mellé. Ergo átbaszták a palánkon, és aztán még a szerződésben vállaltakat sem tartják. Nehogy már még ezért neki kelljen százezreket fizetnie a kutyára..."

És a végén a kutya szívja meg, aki pont nem tehet semmiről. Se arról, hogy őt választották, se arról, hogy a menhely így átverte a befogadót.

Rosszul fogalmaztál vagy tényleg így gondolod?

Azzal egyetértek én is, hogy nem biztos, hogy a kutyának így jó... Ha tényleg beteg szegényke, hogy tűnik és nem félrenevelés. Lehet hogy szenved.

2017. dec. 4. 22:14
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

Most biztos rettentően le leszek pontozva.

Hozzáteszem, nagy állatrajongó és védő vagyok, de ha a kutya 2x harapott gyerket, családtagot, és egyszer s

súlyosan, azonnal állatorvoshoz vinném. Feltehetően valami súlyos idegrendszeri problémája van és el kell altatni, ha nem akarod megvárni, míg valakit szétszed.

A kérdésem annyi, mikor elhoztátok, mennyire néztétek meg, mennyire viselkedett normálisan? Mennyire volt emberkozpontú? Menhelyről sem első blikkre kell elhozni kutyát, hanem többször bemenni, elvinni sétálni, és figyerlni mennyire együttműködő, kezelhető. Főleg ha kisgyerek van a háznál és te nem vagy kutyaszakértő.

2017. dec. 5. 04:23
 29/38 anonim ***** válasza:
100%
Még annyi, van valami írásos nyoma, hogy visszaveszik a kutyát? És meddig? Mert azért már elég régen hoztátok el.
2017. dec. 5. 04:28
 30/38 anonim ***** válasza:
80%
27: én is így gondolom. Fizessen a menhely százezreket, ha már átverték a kérdezőt. A kutya szenvedni fog mindenképpen, mert valószínűleg súlyos idegrendszeri problémái vannak, amik nem kezelhetőek. Amúgy meg azt gondolom, hogy amíg tízezrével altatnak el minden évben teljesen normális, jófej, egészséges kutyákat, addig pont az ilyeneket nem kell életben tartani.
2017. dec. 5. 06:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!