Többet legyen kint vagy az elején inkább a lakásban?
Figyelt kérdés
Télre ideiglenesen örökbe fogadok egy kutyát egy telepről és nem tudom, mi lenne jobb neki, ha első nap inkább csak a házban lenne, hogy szokja meg a környezetét (délelőtt körülbelül fél órás kocsikázás után) vagy ha levinném egy hosszú sétára, hogy ne legyen annyit bezárva a kennel után (ami ugye nem menhely, ergo megszokta, hogy egész nap kint van)? Tudom, hogy a kutyáknak sok mozgásra van szükségük, így csak az első napon gondoltam arra, hogy este csak a ház körül sétálnék egy keveset vele, hogy szokja a lakást a telep után. Azt nem tudom, honnan került a telepre de valószínűleg egy kertes házból, rossz tartási körülmények közül mentették meg őt. Szóval lehet, hogy stresszes lenne neki először a négy fal között egész nap. De lehet, hogy az lenne stresszesebb számára, ha kint lenne az utcán, a kocsizajban, csomó kutyasétáltató és ismeretlen zajok, szagok körében...2017. dec. 3. 17:25
1/6 anonim válasza:
Elsőre nem kell sétálni vinni, hadd szokja nyugodtan az új környezetét. A tartása attól függ, hogy mi lesz a további sorsa. Ha beengeded és ledobja a téli szőrét, de aztán visszakerül az udvarra, akkor könnyen megbetegszik és szenvedni fog a hidegtől. Így ha nem biztosított, hogy tartani tudod addig, amíg ki nem melegedik az idő, inkább a kertben legyen. Jól szigetelt kutyaházat ebben az esetben biztosítani kell neki.
2/6 anonim válasza:
Szerintem meg pont, hogy vidd el sétálni. A séta összekovácsolja a kutyát és a gazdát, levezeti a stresszt és szépen megalapozza a kapcsolatotokat.
3/6 A kérdező kommentje:
Lakásban lakom, így ne tudom kitenni a kertbe, ráadásul éppen emiatt szeretném elhozni a telepről, mert ott nagyon fázik és kell neki egy meleg hely télre. Szerencsére márciusig maradhat. Köszönöm a választ! :)
2017. dec. 3. 18:10
4/6 anonim válasza:
Ja értem, elnézést , akkor félreértettem az olvasottakat. Ha lakásba viszed, akkor márcsak a pisi/kaki miatt is le kell vinni, mehet egy kis séta is. Otthon mindenképp ellenőrizd a felszerelést (pl. a nyakörvből ne tudjon kibújni), mert a sok inger hatására, lehet, hogy majd bepörög. Mi menhelyesünk 2-3 hetig totál meg volt kattanva, ha kivittük. Ha eddig kint volt készülj, hogy a melegben majd elkezdi ledobni a bundáját egy jó szőrkefe ilyenkor aranyat ér.
5/6 A kérdező kommentje:
Késő délután gondoltam levinni negyed órára, másnap kb fél órára aztán fokozatosan egyre többet. Remélhetőleg eljutunk majd odáig is, hogy tömegközlekedéssel lemenjünk a Margitszigetre is! :D Köszönöm a válaszokat! :)
2017. dec. 4. 00:04
6/6 anonim válasza:
Rögtön kezdd nagy sétával, nem kell negyed óra aztán fél óra. Lenyugszik tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!