Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Jó ötlet a husky?

Jó ötlet a husky?

Figyelt kérdés
Sziasztok! A kislányom és én nagyon szeretnénk egy husky kutyust! Sok mindent olvastam róla ami egy kicsit elbizonytalanított! Már csak azért is mert első husky tulajdonosők lennének! Azonban én mindig itthon vagyok tudnék vele foglalkozni bár nem vagyunk "sport"emberek de nyilván a dolog megváltozna! Mit gondoltok ezek után merjünk belevágni vagy inkabb mégse!

2017. nov. 30. 18:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Egy kis segítség a döntéshez:

februárban lesz a Winter Dog Show kiállítás Bp.-n, ahol megismerkedhettek sok husky gazdával és tenyésztővel. Érdemes oda ellátogatni, és első kézből tájékozódni a fajtáról, hogy el tudjátok dönteni, legyen-e.

[link]

2017. dec. 1. 12:49
 12/13 anonim ***** válasza:
Akkor már Mikuláskupa, az úgyis jövőhéten lesz [link] :)
2017. dec. 1. 13:08
 13/13 anonim ***** válasza:

Kérdező, ajánlom figyelmedbe ezt a cikket: [link]

Részlet:

"A szánhúzókutyák speciális kutyafajták.

Ezek a kutyák szépségükkel, kedvességükkel gyorsan elvarázsolják az embert, de nem árt tudni, hogy habár nagyon aranyosak és kedvesek tudnak lenni, általában nem túl szófogadók, makacsak, a madarak, macskák és egyéb kisállatok a gyengéik, és hogy a huskyk és malamutok között bizony gyakran előfordulnak szökésre hajlamos példányok. [...] nalmukban sokszor rongálnak, felássák például a kertet.

A szánhúzókutyáknál a fenyítéssel való nevelés nem hogy nem válik be, de kifejezetten káros és teljességgel eredménytelen. "

Írtad:

"mit tennék? Nem tudom de mielőtt vennék egy ilyen fajta kutyát még jobban utána olvasnék a dolgoknak. Senki nem úgy kezdte hogy már teljesen tapasztalt volt. Szerintem. "

Na ezzel az a baj, hogy könyvből nem lehet megtanulni kutyát nevelni, pláne egy önfejű huskyt...

Senki nem profiként kezdte, ez igaz, de egy 8 éves kisgyerek sem a prímtényezős felbontással kezd, hanem szépen sorjában... Ugyan úgy a vizsalától a huskyig is el kell jutni arra a szintre, nem pedig fejestül beleugrani...

2017. dec. 1. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!