Ma találtam a kutyám egyik lapockájánál egy pingpong labda nagyságú dudort. Mi lehet?
A kullancs egyébként nagyon kicsi, csak akkor lesz nagy, ha megszivja magát, de az állatot látni kellene, hogy tényleg el lehessen dönteni, hogy mi is az valójában. Lehet az is, hogy a második hozzászólónak van igaza.
Szerintem vigye el állatorvoshoz.
"A szemölcs gyakori probléma majd minden idős kutyánál, főleg spánieleknél és az uszkároknál. Ezek elfertőződhetnek, ilyenkor az állatorvos tanácsolhatja azok sebészi eltávolítását. A ciszta hullámzó tapintatú erőteljes vagy enyhén feszülő hólyagként érzékelhető a bőr alatt, míg a tumor, ami általában jóindulatú és inkább idős kutyákon jelentkezik, a bőr alatt elmozdítható tömött tapintású csomó. "
Egyébként szerintem se kullancs. Igaz hogy ha teleszívja magát akkor tényleg jó nagy, de szerintem azért teniszlabda nagyságú nincsen.
Egyszer olvastam (valahol), hogy ha a csomo elmozdíthato, akkor biztos nem rossz indulatu. Ha nem mozog akkor lehet hogy az....bár lehet hogy nem igaz. Biztosat ugyis az orvos tud csak mondani.
Hát ez az kullancs piztosan nem mert akkor valami mutáns kullancs lehetett.
Amugy szerintem meg kellene nézetni állatorvossal mert lehet daganat is.
Nem akarlak megijeszteni, de sajnos az is lehet,hogy daganat. Az egyik ismerősöm kutyájának ilyen pingpong labda nagyságú puklikkal volt tele a teste, a szőr is ki volt kopva azokon a területeken,és fájt neki,ha hozzáértek. Azok daganatok voltak.
Vidd el dokihoz,amilyen gyorsan csak lehet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!