Hogyan tanítsam meg a kutyámnak, hogy visszahozzon dolgokat, pl. labda, bot stb?
A legtöbb kutya inkább el szeret rohanni a labdával, vagy csak kerülget téged, ezért ez nem könnyű feladat. Másnál az a hiba, hogy mikor észreveszi a kezedben a jutalmat, tőled 5 méterre lerakja a lasztit és rohan hozzád.
Mi ezt úgy gyakoroltuk, hogy mikor elszaladt a labdáért, a nevén szólítottam és elkezdtem szaladni az ellenkező irányba, egy HOZD felszólítás mellett. Így ő is rohant utánam, majd mikor utolért, hirtelen megáltam, kikaptam a szájából a labdát és nagyon megdícsértem. (itt már előkerülhet a jutalom is) Így játékként marad meg neki a gyakorlás, és jó élménnyekkel gazdagodik. Már több ebbel is próbáltam ezt a módszert, szerintem elég hatékony.
Sok sikert!
2-ik válaszoló.
Ki fogom próbálni,ha Neked bevált gondolom nekem is.Nem baj,hogy 2,5 éves kutyáról van szó?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!