Hogyan tanítsam meg a kutyámnak hogy játszon velem? Ha eldobok neki valamit (bot vagy labda), akkor nem csinál semmit (csak ül és nézi).
Először keltsd fel a figyelmét a tárgyal. Dobáld, és húzogasd előtte, hogy el akarja venni, és ő is játszani akarjon vele. Attól, hogy csak úgy eldobod, nem fogja tudni, hogy mit vársz el tőle.
Mennyi idős és milyen fajta kutyáról van szó?
Én a rávezetéses módszert alkalmaztam. Soha nem gondoltam volna, hogy valaha is játszani fog. Most a papucsomat is odahozza, ha kérem. :D :D :D
Én úgy csináltam, kerestem egy kisebb méretű plüssállatot (azt a kutyák szeretik, mert puha). A szája elé tettem, és kiadtam a parancsot: FOGD! (Nem baj, ha rögtön kiejti a szájából. ) Aztán amikor ez elég jól ment, egy kicsit messzebről a tárgyra rámutatva adtam ki a parancsot. Amikor a tárgy lekerült a földre, és rámutattam akkor a jelszó a VEDD SZÉPEN! parancsra változott. És amikor úgy kérem a tárgyat, hogy közben ki van nyitva a tenyerem akkor a KÉREM! volt a jelszó. Ha új tárgyat akarsz bevezetni, akkor ismét visszakell térni a fogd parancshoz. Nagyon sok türelem kell hozzá, de megéri.
Sok Sikert!
Csivava és palotapincsi keverék, kb. 9 éves és eléggé lusta, szeret aludni meg pihenni.
de ez mellett jó lenne hogy ha tudnék vele játszani...
Öööö, már bocsi, de egy 9 éves kutyától nem igazán várhatod el, hogy úgy játszon és rohangáljon, mint egy 2-3-4-5 éves.
Ennyi idősen természetes, hogy többet pihen. Inkább csak sétáljatok sokat, sokszor.
épp azon is vagyok hogy hozzászoktatom a pórázhoz és hogy majd mennyünk sétálni, de aztse akarja...
nem akar semmit
amugy már 3 éve kaptuk a kutyát, így nem mi tudtuk megnevelni...
Elég tréfásan hangzik. 9-éves,3-éve kaptátok és még sosem sétáltattátok? Még a pórázt sem ismeri.
Három éve miért csak most jut eszedbe, hogy sétáltasd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!