Mit tehetek az ellen, hogy ne legyen szökdösős a kutyám? Ha ivartalanítom lenyugszik annyira, hogy ne legyen kedve csavarogni?
Szökés után már nem szabad büntetni, mert nem fogja tudni, mihez kösse a büntetést - és szépen el lehet vele érni azt, hogy a hazatéréstől fog félni. A szökés esetében a megelőzés a hatásos, jó kerítés, ivartalanítás (az egyébként is fontos), és ha a kapun szökik ki, akkor a "maradj" vezényszó megtanítása.
Járjatok el sétálni, ahol kedvére szaglászhat, így kiéli a kíváncsiságát is.
Ne vegyük fel ezt a stílust, ha kérhetem. Tapasztalatból beszélek, el lehet rontani a hazaéréskor büntetést nagyon.
Nekem is nagyon szökős volt a kutyám, nekünk a legnagyobb segítség amúgy az ivartalanítás volt.
Pontosan! Hazajön a kutya, oszt jól megbüntetik. Tudod mikor fog visszajönni...
Ne tudjon kiszökni kérdező, csináltasd meg a kerítést!
Ha a szukád tüzeléskor szökik, akkor evidens, hogy az ivartalanítás megoldja a dolgot. Ha bármikor, akkor szeret csavarogni, a te dolgod megoldani, hogy ne tudjon kiszökni, mert megmérgezhetik, elüti az autó, meg amúgy is veszélyes!
Ne tudjon meglógni, ilyen egyszerű a megoldás!
Én azt csodálom a leginkább, hogy eddig nem jött haza vemhesen... Feltétlenül ivartalanítsd, még ha a szökdösést esetleg meg nem szünteti a műtét, legalább kéretlen alom ne sikerülhessen be.
A mudik híresen hűségesek, noha ő keverék, nekem különös, hogy eljárogat hazulról, egyáltalán van ilyesmire igénye. Mindenképp foglalkozz vele többet, hogy erősebb kötődés alakuljon ki benne irántad, és jobbnak lássa otthon maradni.
A kerítést csibehálóból a legolcsóbb és legjobb megcsinálni, nem egy nagy munka. Célszerű lenne körbedrótozni vele a kertet, hogy senki ne férkőzhessen be illetve juthasson ki a portátokról ellenőrizetlenül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!