Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nektek hol van a kutya vendégs...

Nektek hol van a kutya vendégség alatt?

Figyelt kérdés

Nálunk anyum soha nem engedte, hogy állat legyen a házban. Mióta külön költöztem párommal van 2 macskánk és egy kutyánk, akiket lakásban tartunk. Amikor hazalátogatok a kutyát is szoktam vinni, mert 200 km-re lakom és nem akarom hajnaltól estig bezárva hagyni a lakásban (több napra meg végképp nem), amég valaki haza nem ér. A gond az, hogy anyum nem engedi be a lakásba, mert szerinte koszos és büdös, már csak azért is, mert a vonaton volt és mert kutya. Ezért, mikor náluk vagyunk mindig a pincébe van bezárva, ami nem éppen egy tiszta hely és anyumat idegesíti, hogy folyton nyüszít és kaparja az ajtót. Én sem örülök neki, de nálunk ő családtag, bent van velünk, persze hogy fél, ha bezárják egyedül egy pincébe, ahol semmi nincs csak kazán meg fa meg szerszámok meg valami olajos rongy, amit odaraktak neki ágynak, de anyum még így is kegyesnek gondolja magát, mert náluk a kutyának a pince egy kiváltságos hely, csak ritkán mehet be, ha nagyon hideg van kint. Az udvaron nem lehet, mert anyumék kutyája agresszív vele és már akkor megbolondul az ugatásba, ha csak látja, hogy ott van. Az sem tetszik neki, hogy a kutyánk nem fogadja el náluk az ételt, mindig mondja, hogy finnyás, meg úrikutya, közbe meg csak nem fogad el ételt idegenektől (attól, mert én tudom, hogy az anyám a kutyának még idegen) és nem eszik bele más táljába, mert erre lett tanítva. (Az ő kutyájuk táljába szokta neki rakni a kaját, ami azóta nem lett elmosva, hogy elköltöztem és tiszta retek. Tudom.."a kutyának jó az..") Hiába mondom neki, hogy jól viselkedik lakásban, nálunk is ott van ezt ő is tudja, szobatiszta is akkor sem engedi be, mert kutya. (Persze, ha tesóm macskája beszalad és pár órát bent marad az nem gond.) Ha ők vannak nálunk akkor is mindig rosszallja, hogy bent van a kutya, mindig mondja, hogy zárjam ki vagy kössem ki a ház elé, amég ott vannak, mert ő a vendég és a vendégeknek a kedvére kell tenni. (Társasházban lakunk, nincs elkerített udvarunk, nem fogom kikötni.) Most, hogy közeleg a karácsony nem tudom mi legyen, mert szeretnék hazamenni több napra, de azt nem akarom, hogy a kutya napokig be legyen zárva a pincébe. (Még azt is rossz szemmel nézi, ha kiviszem elvégezni a dolgát, mert a pincébe nem baj, ha becsinál, de a kutya meg csak tartogatja meg kaparja az ajtót, mert tudja, hogy csak füvön szabad könnyíteni magán.) Amúgy nem valami kényes kutya, kb. 10 kg-s keverék ezért nem is érti, miért tartjuk ilyen nagy becsben. Minden látogatáskor koszos lesz, ezt a vonaton sem nézik jó szemmel, de megfürdetni is csak otthon tudom. Már mondtam anyumnak, hogy szívesen megmosom a kutya talpát, hogy ne legyen koszos, mint ahogy én sem cipővel megyek be a házba, mondtam, hogy természetesen bármi koszt csinál, feltakarítom és kiporszívózok utána indulás előtt, de még így sem engedi be. Szerinte már így is túlságosan hozzánk van szokva és ez nem egészséges, hogy ennyire a gazdáival akar lenni. (Otthon jól elvan, amég mi dolgozunk, utána meg nyilván foglalkozunk vele, szánunk rá időt, sétáltatjuk, de anyum szerint ez már elkényeztetés és semmi baja nem lesz, ha arra a pár napra, amég náluk vagyunk nem lát minket. Szerinte otthon is hagyhatnánk, max megkérünk valakit, hogy adjon be neki enni, nem kell tutujgatni minden nap.) Nem arról van szó, hogy nem bír ki 10 percet sem nélkülünk, de én az ő felfogását már túlzásnak érzem. Mi értelme kutyát tartani, ha napokig rá se nézek, meg luxus már egy séta is?

Ti hogy oldjátok meg?

2017. nov. 14. 09:38
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:

Igaza van azoknak, akik írták, hogy elsősorban a kapcsolatunkkal van a gond. Amég nem volt kutyánk addig másba szólt bele. Voltak nagyon durva húzásai is, de egyszerűen nem lehet vele megbeszélni, mert vagy letagadja vagy megsértődik és nem szól hozzám hetekig. Nem is szeretek otthon lenni miatta, de ő nem érti meg, hogy ez az ő hibája és a kutyát okolja, mert szerinte miatta "nincs időnk" hazamenni. Holott én hazamennék egy hétre is, ha normálisan kezelné a kutyát. (Meg engem is.) Most a karácsony miatt gondolkoztam el több napos hazalátogatáson, mert más rokonaimmal is jó lenne találkozni, akik idén anyumhoz mennek majd, de így nem megyek oda napokra. Még, ha csak engem cseszegetne akkor elengedném a fülem mellett, amég találkozok a rokonokkal, de ne a kutyánkkal szúrjon ki. Amúgy tudja, hogy több napra is mennénk, ha beengedné, de azért sem enged, inkább nem lát hónapokig és azért esik különösen rosszul, mert kb. 3-4 havonta vagyok ott 6 óra hosszát és még erre az időre sem hajlandó beengedni, holott tesóm macskája napi szinten bejár. (Persze azért másoknak siránkozik, hogy én nem járok haza.) Jelenlen úgy áll a dolog, hogy lehet haza se megyünk, mert már elegem van, hogy én vonatozzak át a fél országon, de ő kocsiba sem hajlandó ülni, hogy feljöjjön, mikor 2 óra alatt ide lehet érni kényelmesen. Mert én értsem meg, hogy "fél hosszú úton meg idegen helyen vezetni". (De azért Horvátországban mégis mert, meg mikor a lakásunkat rendezte át, mert neki nem tetszett akkor is fel mert vezetni.) Neki is ugyan annyiból tartana felszállni a vonatra, mint nekem. Ezt is mondtam már neki, meg is mondta, hogy jól van akkor legközelebb vonattal jönnek. Azóta se jöttek. Mert ekkor is összeveszett velem azon, hogy nem busszal jöttünk, pedig neki az szimpatikusabb, mert rögtön a faluban áll meg és nem kell értünk bejönni sehova. (Igaz 3 órával több ideig tart az út és kényelmetlenebb is, de az neki nyilván nem baj.)

A gyerekvállalás külön harc lesz vele. Kiskoromban elhitette velem, hogy nem lehet gyerekem (igaz van egy betegségem, de az orvosok megmondták, hogy annak semmi köze hozzá, hogy szülök e vagy sem). Múltkor már azzal érvelt, hogy úgyis el kell tirhítani az állatokat, ha gyereket akarunk, mert akkor a gyereket veszi el tőlünk a gyámügy. Szerinte szörnyű anya leszek, mert sose szerettem babázni meg főzőcskézni ellenben tesómmal. Hab a tortán, hogy anyum csecsemőgondozóként dolgozott szóval "labdába se rúghatok majd az ő szaktudása mellett."

Elnézést, eltértem a lényegtől. Egyébként köszönöm a válaszokat, találtam egy jó panziót a közelben. Megjegyzem, és ha szükség lesz rá, már tudom hol keressem. :) (Nincsenek barátaink a környéken, akikre rá tudnánk bízni a sétát az egy napos látogatások alkalmával ezért vittem haza, de a pincéből is kivittem sétálni és játszottam vele attól, hogy anyumnak nem tetszett a dolog.)

2017. nov. 14. 14:50
 22/26 anonim ***** válasza:
100%
Huha, hat van itt baj... Es nem az a baj, hogy beengedi-e a kutyat vagy nem. Mert az tenyleg a maganugye, hogy a sajat hazaban szivesen lat-e allatot. De ez, hogy mindenben kritizal... Nagy feladat lesz neked az, hogy elhidd majd magadrol, hogy igenis jo anya vagy (mert miert ne lennel az).
2017. nov. 14. 15:02
 23/26 anonim ***** válasza:
100%
Ennek a kutyához már semmi köze, de az olyan anyával aki azt mondja nem lehetek szülő vagy rossz szülő leszek, meg átrrndezi a lakásomat (???) attól nem elég 200 km-re menekülni, hanem meg kell szakítani a kapcsolatot, mert ez egy mérgező kapcsolat és sose lesz más.
2017. nov. 14. 15:14
 24/26 anonim ***** válasza:
100%

Nem könnyű a helyzeted, de gondolj arra, hogy valakinek még ennél is rosszabb:

Pl: https://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__8871453-mit-..

Szerintem arra az időre, amíg hazautazol, add be egy panzióba a kutyádat.

Ha viszont a szüleid mennek hozzád, akkor nem kell, a kutya ott lakik, ő van otthon, nem száműzhetik a szüleid.

2017. nov. 14. 16:02
 25/26 anonim ***** válasza:
100%
Én anyukám ugyaneztntolta, mikor meglett a kutya. Én megmondtam neki, hogy akkor nagyon egyszerű a helyzet, mert nem megyek haza. 2 hónap után megtört. Persze ,mikor ott vagyunk extran figyelek a kutyára. Nem hagyom össze vissza mászkálni, leteszek neki egy pokrócot és azon fekszik. A kezdeti cirkusz után, hogy látta semmi extra nem történik a kutya körül és korházba sem kerültek halálos fertőzéssel, már egész elfogadott a dolog. Sőt múltkor rajtakaptam apukámat, amint virslivel eteti a konyhába. :)
2017. nov. 14. 16:46
 26/26 A kérdező kommentje:
Amikor anyumék voltak nálunk és nem tetszett neki a kutya én is megmondtam, hogy itt ő van otthon, nem fogom kizárni. Mikor a kutya felült mellém az ágyra anyum rámszólt, hogy küldjem el, mikor nemet mondtam nagy duzzogva anyum átült a fotelbe és ott is maradt, mert "ő nem ül olyan helyre, ahova a kutya felmehet". Azóta nem jöttek hozánk, ennek már több, mint fél éve. Sajnos nem hiszem, hogy megtörne, ha nem mennék egyáltalán. Most is 3 hónap után mentem haza arra a pár órára akkor sem hozzá, hanem apum sírjához mindenszentek miatt, de ha már úgyis mentem akkor gondoltam bemegyek hozzájuk is. Sajnos anyum testvére is ilyen felfogású és csak adja alá a lovat, hogy "na majd ha én felmegyek kipaterolom onnan, nemigen lesz bent, amég én ott vagyok" stb. Ő is egyszer volt nálunk, mióta kutya van nem is jön, csak fújja a magáét telefonba. De nem baj, marad a panzió akkor, csak örültem volna, ha fontosabb neki, hogy ott legyek.
2017. nov. 14. 17:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!