Jól számolom, hogy egy Rottweiler havi minőségi etetése kijöhet 7200 Ft -ból / hó?
Ha Acana táppal etetném.
Rotisok! Netek mennyiböl jön ki?
Amúgy ez egy 7 éves rottweiler + labrador keverék. Menhelyi, de még nincs örökbefogadva. De tervezem nagyon.
Napi egészségügyi sétákon kivűl 2 órát tudok vele sétálni, bentinek tervezem mert rövid a szőre. Állitólag extrán hízékony.
De most elég rossz kajával etetik...
Értem én, hogy nincs sablon kutya, de ez 45-50 kg. Között van, most től-ig mennyiséget csak meglehet tippelni.
Az egyik nagyon okos válaszolónak üzenem, hogy táppal így kell etetni. Előszőr a táplálási útmutató alapján kell elkezdeni, majd a kutya igényeihez kell igazítani (ha hízil akkor csökkenteni, ha feltűnően éhes/fogy akkor pesig növelni kell az adagot.
Kérdező én csak annyit tudok segíteni, hogy az én labradorom Real nature-t eszik, 4 kiló táp 3 hétig elég neki, ez kb 8000Ft bár ő most fogyókúrán van és kap jutalomfalatokat is.
30 kg-os Német Juhászomra, Minőségi Prémium táppal etetve: 550-600 Ft/nap.
A Szuper prémium tápoknál a napi adag álltlában kevesebb.
Pl. Mos N&D Bárány+áfonya gabonamentes tápból a napi javasolt adag 30kg esetén:
210-365g között/nap a pontos adagot ki kell tapasztalni, a kutya aktivitása és hízékonyságát figyelembe véve. Én ebből a tápból nyáron 290g-ot télen 320-340g-ot adok az ebnek.
Az Acana táblázata alapján egy 40kg-os Rotinak 280 - 440g között kell lennie a napi adagbank (aktivitás és egyed függően). Vegyünk egy átlagot mondjuk 350g/nap.
Az egyik legolcsóbb Acana a Red Clasic, ami olyan 1.500ft/kg árban van. Ezzel számolva a napi etetés kb. 520Ft/nap. Ezt szorozzuk 30 nappal. (vegyük alapnak hogy mindig tápot kap és nem etetsz mással) Ez nekem 15.600 Ft/hónap körül jön ki.
ez az ár csak átlag minden kutyára máshogy jön ki. sokszor az olcsó tápok nem mindig jobbak, hiszen van táp aminek 700Ft/kg os árban a napi adag kb. 500-600g között mozog, és a kutya még éhes.
Ha a kutya tápn kívül kap húst és egyéb kiegészítőket a napi adagok kevesebbek.
Nekem egy 12kg-os N&D táp napi 320g-al számolva kb. másfél 2 hónapig elég, mert néha kap főtt vagy ébben nyers kosztot is.
165 gramm nagyon kevés a rotinak.
Nekem a 20 kilós vizslám többet megevett az Acanából naponta. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!