Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogy diétáztassam a kutyánkat?

Hogy diétáztassam a kutyánkat?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Adott egy 5 éves rottweiler szuka. Az átlagnál mindig nagyobb termetű volt, jó genetikájú, izmos jószág volt. Nincs ivartalanitva. Aztán epilepsziás lett, 2 eve gyógyszeres kezelés alatt áll. Azóta drasztikusan elhízott. Pedig annyira nem eszik sokat. Mozgásra nem nagyon tudom rávenni, sosem volt az a nagy szaladgálós, játszós kutyus. Félek, ha nem változtatunk valahogy, akkor el kell altatni. A lábai nem bírják a súlyát. Nagyon örülnék bármilyen tapasztalatnak/tippek, rettentoen el vagyok keseredve.. Előre is hálásan köszönöm!

2017. okt. 10. 17:06
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
22%
Főtt krumplit keverj össze valami ízessel, májkrém stb. azért, hogy megegye. Különben magában nem enné meg. Az orvossal konzultálj, hogy mennyi ideig alkalmazd a kúrát.
2017. okt. 10. 17:18
 2/19 anonim ***** válasza:
44%
Egy Lightos táp (amiben a zsír tartalom 8-10%) is sokat segítene szerintem :)
2017. okt. 10. 17:48
 3/19 anonim ***** válasza:
55%

Nekem is rottim van, szintén el volt hízva, de már sokat leadott.

Mivel etetted? A legjobb ha diétás tápot adsz neki, pontosan betartva az adagot, semmi jutalomfalat, nasi napközben. Az enyém nyerset eszik, ő főleg marha tüdőt, vesét, néha halfejet kap, almával, párolt zöldségekkel, - rizs, tészta, burgonya semmi - ezek nem kalóriadús húsok, és minimális adagot. Növeld a mozgását, nem kell futni vele, de vidd el napi szinten hosszabb sétára, és csökkentsd az adagját, illetve kalóriaszegény kaját kapjon. Ennyi a titka a fogyásnak, ami persze nem lehet drasztikus, mert az egészsége kárára is mehet. Lassan de biztosan fogyaszd le. S nem ártana neki ízületvédő sem, az enyém ezt kapja, bevált, nagyon ajánlom:

[link]

2017. okt. 10. 17:50
 4/19 anonim ***** válasza:
66%
Ha elviszed sétálni, mozogni fog. Gondolom csak a kertben van és azt várod, hogy majd ott szaladgál... Nem fog. Emellett etesd jó minőségű táppal (nem kell light) és adj neki csak fél adagokat.
2017. okt. 10. 18:21
 5/19 anonim ***** válasza:
66%
Ja, és főtt krumplit meg májkrémet semmiképpen ne adj neki!
2017. okt. 10. 18:22
 6/19 anonim ***** válasza:
46%
Felezd meg, amit most kap, amíg le nem fogy.
2017. okt. 10. 18:37
 7/19 anonim ***** válasza:
58%

Szia!

Konkrétan a kérdésedre nem biztos, hogy tudok válaszolni mert nekem kistestű kutyám van, így nem tudom, hogy mekkora adagot kéne adni a kutyidnak, de itt a kommentek között egy hatalmas butaságot írt valaki, arra reagálnék.

A főttkrumplis májkrémes kommentre gondolok. Azt úgy ahogyan van, felejtsd el. Diétáztatáshoz a krumpli amúgy sem jó, hiszen a disznókat szokták azzal etetni amikor HÍZLALJÁK őket, másrészt tele van keményítővel ami a kutya gyomrának nagyon nem tesz jót.

Esetleg annyit tudok tanácsolni, hogy tényleg felezd az adagjait, ha esztek csirkehúst akkor a húsról levagdalt inakat és egyéb részeket párold meg a kutyának, így marad benne elég tápanyag, de mégsem egészségtelen és a fehérje is sok benne.

Házi kosztot is a kap a kutyus a táp mellé?

Hányszor kap naponta enni?

2017. okt. 10. 18:51
 8/19 anonim ***** válasza:
46%

Mit kap most enni, és mennyit?

Mennyit sétáltok naponta?

2017. okt. 10. 20:13
 9/19 anonim ***** válasza:
52%
Azt mondjuk nem értem, hogy miért kellett lepontozni mindenkit.. nem mondtunk hülyeségeket.
2017. okt. 10. 21:06
 10/19 anonim ***** válasza:
34%
Ha megfelezed a mostani adagját akkor nem fog jóllakni. Diétás tápot javasolnám én is, mellé ne kapjon semmit. Sétát pedig el kéne nyújtani +20 perccel legalább. Gondolom amióta nyugtatót szed már nem olyan aktív mint volt és ezért hízik
2017. okt. 11. 06:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!