Hogy diétáztassam a kutyánkat?
Nekem is rottim van, szintén el volt hízva, de már sokat leadott.
Mivel etetted? A legjobb ha diétás tápot adsz neki, pontosan betartva az adagot, semmi jutalomfalat, nasi napközben. Az enyém nyerset eszik, ő főleg marha tüdőt, vesét, néha halfejet kap, almával, párolt zöldségekkel, - rizs, tészta, burgonya semmi - ezek nem kalóriadús húsok, és minimális adagot. Növeld a mozgását, nem kell futni vele, de vidd el napi szinten hosszabb sétára, és csökkentsd az adagját, illetve kalóriaszegény kaját kapjon. Ennyi a titka a fogyásnak, ami persze nem lehet drasztikus, mert az egészsége kárára is mehet. Lassan de biztosan fogyaszd le. S nem ártana neki ízületvédő sem, az enyém ezt kapja, bevált, nagyon ajánlom:
Szia!
Konkrétan a kérdésedre nem biztos, hogy tudok válaszolni mert nekem kistestű kutyám van, így nem tudom, hogy mekkora adagot kéne adni a kutyidnak, de itt a kommentek között egy hatalmas butaságot írt valaki, arra reagálnék.
A főttkrumplis májkrémes kommentre gondolok. Azt úgy ahogyan van, felejtsd el. Diétáztatáshoz a krumpli amúgy sem jó, hiszen a disznókat szokták azzal etetni amikor HÍZLALJÁK őket, másrészt tele van keményítővel ami a kutya gyomrának nagyon nem tesz jót.
Esetleg annyit tudok tanácsolni, hogy tényleg felezd az adagjait, ha esztek csirkehúst akkor a húsról levagdalt inakat és egyéb részeket párold meg a kutyának, így marad benne elég tápanyag, de mégsem egészségtelen és a fehérje is sok benne.
Házi kosztot is a kap a kutyus a táp mellé?
Hányszor kap naponta enni?
Mit kap most enni, és mennyit?
Mennyit sétáltok naponta?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!