Kellene sétáltatni is? Téli kocogásnál adjak rá kutyakabátot?
Milyen fajta kutyád van?
Egyébként nekem 2 vizslám van , akikkel napi 30-45 percet futok, majd sétálunk szintén 30-45 percet. Emellett nyilván sokat labdázok, játszok velük,mert csak ez fedezi a napi mozgásigényüket.
Igazából én is csak azt tudom mondani amit az első. Ha úgy látod a kutyán, hogy neki elég ez a mozgás akkor elég. Persze egy kis szimatolós séta sosem baj ha van már csak az ingerek miatt.
Mi 15-20km-t szoktunk biciklizni és utána még este egy 45-60perces séta, de az én kutyáim igénylk. Ha a tied nem akkor szerintem egy rövidke sétával megelégszik a kocogáson felül.
Viszont a korából adódóan érdekele, hogy voltatok orvosnál mialött elkezdtetek futni? Azért már elég idős kutyáról van szó én biztos kikérném az orvos véleményét arról, hogy futhat-e. A másik pedig, hogy ugye nem aszfalton/betonon futtok hanem valami erdős kis füves/földúton?
"Milyen fajta kutyád van? "
"Kis termetű keverék kutyus, 12 éves"
Igen kikértem az orvos véleményét. Azért is írtam, hogy eü problémái nincsenek. Az orvos egyedül a fokozatosságra hívta fel a figyelmem, hogy hozzá kell őt is szoktatni a terheléshez. A közelünkben van egy kis erdős rész öt perc séta, odáig sétálunk aztán kocogunk, és hazasétálunk.
Hogy elég e neki nem tudom. A kora ellenére, nagyon dinamikus játékos kutyus. A sétán, futáson kívül napi 3-4 óra foglalkozást még igényli.
Ahogy én látom kiegyensúlyozott nyugodt alaptermészetű, a nap nagy részét alvással tölti. Ha nem vagyunk itthon sincs probléma sosem tett kárt semmiben, szobatiszta.
Hogy milyen keverék jó kérdés, annyira nem ismerem a fajtákat, az biztos hogy van benne tacskó, meg beagle.
A másik ami érdekelne, hogy télen kell e kabátot adnom rá a futáshoz?
A válaszokat köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!