Lehetséges? Kutya cica összeszoktatás?
Ez így elég nehéz lesz, főleg hogy uszítva volt a macskákra.
Első körben meg kell tanítani a kutyának a megbízható tiltást. Azaz felszólításodra bármilyen tevékenységet azonnal hagyjon abba, például macska kergetését de bármi mást is. Míg ez nem megy tökéletesen, ne próbálkozz.
Ez a törölközős egy baromság.
Először is, meg kell nevelni a kutyát, hogy legyen előtte annyi tekintélyed, hogy álljon meg és jöjjön vissza, akármi van.
Ha egyedül nem megy, kutyasuliban segítenek.
Look at That! game / Nézd meg! játék. Tulajdonképpen nem tiltást, hanem önkontrollt tanítasz vele a kutyának, hogy az adott inger jelenlétében maradjon nyugodt. Nem 2 perc volt elcsellózni a kutyát, nem 2 perc lesz helyrehozni se. (Ha nem találod a játék leírását, írj privit!)
De őszintén, én ilyen előtörténettel én nem erőltetném a két faj együtt tartását.
Szerintem sem kéne erőltetni.
A kutya macska összeszoktatásban leginkább a macskához kell igazodni, mivel a kutyának sokszor játék az egész, vagy éppen a te esetedben támadni akar, a macskának óriási stresszhelyzet, akár sokkos állapotba is kerülhet, megijed, elszalad, nem találod meg, stb. Nem szabad macskát csak úgy hurcolászni, hogy egy agresszív kutyának megmutasd!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!