Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kutya cica összeszoktatás?

Viki_szabo kérdése:

Kutya cica összeszoktatás?

Figyelt kérdés
Van egy majdnem két éves beaglem és tegnap kaptam hozzá egy pici cicát. nehéz lesz az összeszoktatás?? először a kutya ugatta a cicát meg állás nélkül, de olyan elhúztam onnan. ma már csak nyüszög a cica pedig néha még fúj rá. a kutya viszon tegnap este közell jött a cicához és elkezdte nyalogatni amit a cica csukott szemmel élvezett. ez jót jelent nem? csak most meg folyton nyalogatni akarja. összefognak rendesen szokni? köszi a válaszokat.

2012. jún. 13. 08:51
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen,nem lesz ott gond.

Szidd le a kutyust ha ugatja és vedd magadhoz a macskát azért hogy lássa hogy a cica is hozzád tartozik.

Eleinte nálam is volt csetepaté,de ma már együtt alszanak.

2012. jún. 13. 09:02
 2/5 klopusz ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kutyám 6 éves volt, mikor macsek jött a házhoz, ráadásul a kutya úgy volt nevelve, hogy kergesse a macskát (körfolyosós házban laktunk és a mi lábtörlőnket nézték a cicák WC-nek).

Én az csináltam, hogy a kutyát kiküldtem a konyhába, a macsekot feltettem a konyhaasztalra és rájuk zártam az ajtót. Egy óra múlva bementem, a cica nézegetett lefelé (előzőleg fújt a kutyára), a kutya szimatolgatott felfelé. Újabb óra elteltével már egymás mellett feküdtek :-)

A kutya haláláig a legnagyobb barátságban voltak, a kutya a telken megvédte a cicát az "ellenmacskáktól" cserébe a macsek tisztán tartotta a kutya fülé és kaját lopott neki az asztalról (láttam).

Ne izgulj tehát, minten rendben lesz :-)

2012. jún. 13. 10:06
 3/5 anonim ***** válasza:

A lényeg az, hogy ne elhúzd tőle a kutyát, hanem ismertesd meg vele. Ha rosszul reagál, azonnal állítsd le, és szintén azonnal mutasd meg az elvárt viselkedést.

Ilyenkor az elején még nem csak figyelgetni kell őket, hanem irányítani! Másképp soha nem tanulja meg, hogy be bántsa, ne zaklassa a macskát, mert nincs honnan, nincs aki megmutassa neki.

2012. jún. 13. 11:55
 4/5 emir72 ***** válasza:

Szerintem jól alakulnak a dolgok, össze fognak szokni. Viszont alakíts ki mindkettőnek olyan helyet, ahol a másik nem zavarhatja.

Ez a beagle-nek csak addig fontos, míg a macsek kicsi, és állandóan harapdálós-karmolósat akar játszani. Ha már összeszoktak nem akarja majd bántani, de a tapasztalatlan kölyök túllőhet a célon, ha nem érti meg (még), hogy mikor elég!

A maccsnak nagyobb korában lehet idegesítő a beagle, aki nem fogja hagyni egész nap aludni! (Ha eleve úgy nevelted a kutyát, hogy a játék nem addig tart, amíg Ő játszani akar. Hanem addig, amíg Te játszani akarsz, akkor empatikusabb lesz.)

Figyelj arra, hogy ne legyenek féltékenyek sem egymásra - ne adj rá okot.

2012. jún. 14. 15:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :) Igazatok lett, minden rendben van. Már egymás mellett alszanak az ágyon és most itt játszanak mellettem :)
2012. jún. 15. 18:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!