öreg Kutya- kölyökmacsek összeszoktatás?
Figyelt kérdés
10 éves pincsi kutyusom utálja a macskákat. Legalábbis jól megkergeti őket ha sétálunk. Eddig anyukámékkal élt, de hozzánk költözik családi házba. A gyerekeim kaptak egy kis kandúr cicát, aki most még csak 5 hetes, valószínűleg 8-10 hetesen jön hozzánk. Mivel tudom összeszoktatni a két állatot? az öregecske mamakutyust a kiskölyök kandúrbandival? Én a fokozatosságra gondoltam hogy a kezemben tartva ismerkednének össze. Talán a kis macsekot nem bántja látva hogy kölyök.. a fene sem tudja, de ha nem megy a buli a macsek nem jöhet..milyen módszereket vessek be??2012. jún. 7. 11:01
1/2 anonim válasza:
Egyrészt már most szoktasd a kutyát ahhoz, hogy nem kergethet macskákat. Tiltsd meg neki. Eleve hiba volt rászoktatni, mert veszélyes, de az már mindegy.
Aztán ha hazaérkezik a macska, akkor is egész egyszerűen tiltsd meg neki, hogy kergesse. Normálisan ismerkedni lehet, vadulni nem. Ha elég határozottak vagytok, és amúgy is titeket fogad el vezetőnek, nem fog sokat vitatkozni.
2/2 anonim válasza:
Úgy van ahogy az első mondja. Fel kell állítani egy szabályt a kutyával szemben, hogy nem nyúlhat a macskához! Eleinte természetesen baromira izgatott lesz és nagyon fogja érdekelni, de 2-3 hét alatt megszokja annyira, hogy már sem szándékosan sem a túlzott izgatottság miatt nem tesz benne kárt. Amíg nem szokik teljesen hozzá, addig csak felügyelet mellett legyenek együtt, egyébként zárjátok külön őket! Amikor én hazavittem a macsekot, ami akkora volt mint a kutyám orra, akkor én is letiltottam róla a kutyát, mert olyan hevesen érdeklődött és bökdöste az orrával, hogy féltettem a macskát. 1 hét múlva már csak a napi első találkozásnál szagolta meg, 2 hét múlva meg már olyan természetes volt neki a macska, mintha mindig is együtt éltek volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!