Megtámadhat-e egy kutya ha női menstruációs vérszagot érez. Ha igen hogyan lehet védekezni ellene és mik az erre utaló jelek egy kutyánál?
Most nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek...
A kutya nem vámpír, hogy beindul az emberi vér szagra!
Nem, nem támad a vérszagra egy kutya. Még a nyers hússal etetett kutya sem.
De ha ez megnyugtat, kan pitbullom van, 8 éves, én nő vagyok, és soha semmi miatt még csak csúnyán sem nézett rám, Nemhogy megtámadjon.
Szerintem fura, hogy ennyire hülyének nézitek a kérdezőt, mivel annyira nem kérdez butaságot.
Egy normális kutya soha nem támadna meg senkit, teljesen mindegy, hogy érez-e vérszagot vagy nem. Viszont én láttam már hím őzet menstruáló nőre iszonyat agresszívan támadni (konkrétan az őz ölni akart, a rá kihívott vadászokat is megtámadta), mivel a (vad)állatok eléggé meg tudnak őrülni, ha párzási időszak van.
De mondjuk olyanról még sosem hallottam, hogy egy kutya hasonlóképpen cselekedne. Szerintem alapból gyenge idegrendszerűnek és emberre veszélyesnek kell lennie ahhoz, hogy ilyen miatt bekattanjon. Szóval nem kell félned, kb semmi esély sincs rá, hogy ilyen történjen.
Igen, 13-as, az őz bakok hajlamosak menstruálő nőre támadni, de könyörgöm, ne keverjük már bele a kutyás dologba. A kutya a legsikeresebben domesztikált állat, semmi esetre sem mondható vadállatnak, ellenben az őzzel, melyet nem háziasítottak. Ennyire egyszerű. Amúgy meg, bármely vadász elmondja, hogy az őz az egyik legagresszívabb vadfaj.
Kérdező, normálisan nevelt kutya nem fog anyukádra támadni, még ha menstruál sem. Rosszult nevelt/neveletlen kutya már más kérdés, de ahhoz meg nem kell vér, hogy egy agresszív,félénk,szocializálatlan, bizonytalan kutya bárkire is támadjon. Nyugodtan állíthatom, hogy a kutyákat a vér ilyen téren teljesen hidegen hagyja.
Ja igen, azt elfelejtettem írni, hogy nő vagyok, 2 kan kutyával, akik elég makacs fajtájúak, plusz az egyik enyhén domináns is (nevelése folyamatban) , de még soha nem támadtak meg, mikor menstruáltam, pedig az idősebb már 6 éve velem van, szóval...
De azért majd ha egyszer rám támadna egy kutya bizonyítottan a menzeszem miatt, mindenképp értesítelek :) (de ne várd nagyon :D )
Hát nem tudom. Megérzik. Amikor betétet használtam, a szomszéd kutyája állandóan a seggemben volt...
Meg egy másik is szagolászott ott.
Amelyik olyan, támadni is fog.
Az, hogy megtámad-e egy kutya vagy nem, a neveltetésén múlik, és semmi köze nincs ahhoz, hogy belőled épp milyen szag árad abban a pillanatban.
Nő vagyok és kan kutyám van, menzeszkor annyi történik, hogy a kutyám megszaglászik engem arrafelé, mert felkelti az érdeklődését a szag. Aztán ennyi, semmi különös nem történik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!