Miért jó kutyát tartani a lakásban és miért nem jó tartani kutyát a lakásban?
Lakásban leginkább azért nem jó szerintem, mert AKÁRMI van (pl. 40 fokos lázzal döglődsz otthon), naponta többször, nagyjából meghatározott időpontokban ki kell vinni.
Kertben egy kinti-benti megoldás már egészen más, akkor csak kinyitod az ajtót és kész:)
Érvek mellette:
- rövid szőrűnek létszükséglet (esetleg betegnek is stb.)
- "falka" közelsége
- társként jobban melletted van, intenzívebb kapcsolat
Érvek ellene:
- nagyobb kötöttség az eü séták miatt
- szőr + egyéb kosz, amit behoz
- károk, amiket okozHAT bútorban, használati tárgyakban stb. (nevelés ezen sokat segít)
- egyeseknél elvi kérdés
- ugyancsak közös nevezőre kell jutni, hogy ha bejöhet, mit szabad és mit nem: pl. bútorra felmenni, konyhába bemenni stb.
- szerintem általában a kutyának is jobb a kertben, mint a csempén (ez mondjuk időjárásfüggő is, és a kert NEM helyettesíti a sétát, játékot stb.)
Nem tudom, kell-e véleményt írnod, a legtöbb esetben szerintem a kinti-benti a legjobb megoldás.
- A kutya társállat, aki a családja közelében érzi jól magát. Egy farkasfalkában is együtt vannak az állatok.
- A kertben a kutya magányos, nem alakul ki szoros kutya-gazdi kapcsolat, ha együtt élnek, akkor pedig kialakul a kötelék, a ragaszkodás.
- A kertben a kutya kint van +35 és -20 fokban is, szakadó esőben, hóban, stb - sok kutyafajta pedig nem bírja az időjárási viszontagságokat.
- Lakásban legalább 3-4x le kell vinni a kutyát, de ez jó a gazdinak is, mert addig is a levegőn van és mozog, más kutyásokkal tud ismerkedni, nem pedig hazaérve a 4 fal között tesped.
- Az állatkínzások 90%-a a kertben tartott kutyákat érinti.
- Ha neveletlen a kutya, akkor lakásban is, ÉS a kertben is ugyan úgy rombolhat, kárt csinálhat, elszökhet.
- A kert olyan szempontból könnyebb a gazdinak, hogy elég ha kiengedi a kutyát, de neki nem kell kimozdulnia otthonról.
- A lakásból nem tudják ellopni vagy megmérgezni a kutyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!