Hogyan tudnám a kutyámat hozzászoktatni a macskákhoz?
Én a következőképpen csináltam:
Még nem volt otthon cicánk, 5 és 6 évesek voltak a kutyáim. Egy kölyökmacsekot hoztunk haza.
A cica egy bezárt szobában lakott. Naponta többször becsuktam a kutyaketrecbe és a kutyák bemehettek hozzá megnézni. Eleinte remegtek az idegtől. Aki megnyugodott és lefeküdt a ketrec mellé, az kapott jutalomfalatot.
Ezt csináltam egészen addig, amíg a ketrecben lévő macskát már közömbösen fogadták.
Utána váltottunk: kutyákra szájkosár és bemehettek a szobába. Macska az ölemben, odajöttek megnézni. Közben a kutyákat simogattam és beszéltem hozzájuk.
Ez is ment néhány hétig.
Később került egy rács a szobaajtóra és azon keresztül nézhették egymást. Ekkor már nem igazán izgatta őket, hogy ott mozog valaki.
Aztán egyszer csak a cica átbújt a rácson és átsétált a kutyák között. Kapott néhány képennyalást. Azóta is szent a béke az itthoni cicákkal. A betolakodókat sajnos nem tűrjük a kertben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!