Kutyások! Ti hogyan reagálnátok, ha a településeteken, ahol éltek, az önkormányzat ebadót vezetne be? F
50 ezres városban lakom, olyan helyen, aminek extrém jó a megítélése - kívülről.
- NINCS egyetlen kutyafutattó sem! (És nem is tervezik, hogy akár egyet is kiépítsenek).
- A városban valóban működik egy gyepi, de az összes környező települést is "kiszolgálja" (kb. másik 15 település, köztük több kisváros is) A gyepinek vannak magántámogatói, ahogy a helyi menhelynek is (amit gondolom, támogat valamivel az önkormányzat, de leginkább egyéb támogatásokból van fenn.)
- Még sosem láttam ürüléket takarítani senkit, max. a magánszemélyeket, akik szembesülnek a házuk előtt az eredménnyel. Ahol a turisták járnak, azt gondolom, takarítják, de épp elég pénzt le is gombolnak a turistákról.
Mivel sem mint kutyatartónak, sem mint állandó lakosnak, szinte semmiben nem segít az önkormányzat, nagyon fel lennék háborodva, ha még ezen a címen is lehúznának!
Boldogult ifjú koromban nekem is kellett fizetnem ebadót, mert nem kertes házban tartottam kutyát. Túléltem. Sőt, tudomásul vettem, hogy fizetni kell. Akkor sem volt eget verő összeg. A mostaninak is meg van szabva a határ, 6 ezer forint egy évre.
Nyugdíjas vagyok, alacsony nyugdíjjal. De, ha bevezetnék az adót, kifizetném. Ekkora összeg miatt nem vágnám ki az utcára. Ahol pedig emiatt kidobnák a kutyát, ott már gondok lehetnek eleve a kutya tartásával, életminőségével.
Egy-két településen amúgyis szedik, hiszen a törvény lehetőséget ad erre az önkormányzatoknak. Igaz, ha jól emlékszem, akkor a bevételt csakis ezzel kapcsolatos kiadásokra fordíthatják...
Személy szerint én is támogatnám: max 6000 Ft/év simán belefér,ha abból pl kakizacsit, kukát tesznek ki, rendben tartják a futtatókat, stb.
DE: ahogy más is írta 5 éve kötelező a chip, állítom, h a kutyák alig felében van...(sajnos)-és a kötelező ebösszeíráskor is minimum a fele nem jelenti be-meg nem is tud róla, h kellene...
Tehát: ellenőrízni kellene.. ki, hogyan, milyen jogosultsággal?? Elég sok emberre lenne szükség hozzá!
Én is remélném ettől a kidobott, felesleges kutyák számának csökkenését-de amint a chipnél látjuk-ez is csak amolyan magyarosan-felemásan van megoldva-vagyis nem éri el a célját, akkor meg ne fizessünk!!
11-es vagyok: annyit még ehhez, hogy nagyon elegem van abból, hogy folyton a "kutyások fizessenek a kutyák által generált költségeket" érvet hallom.
Nagyon kevés olyan önkormányzati feladat van, ami minden lakosnak egyaránt "hasznára" van, és nem is lehetne megoldani, hogy a különböző költségeket csak azok között osszák meg, akik profitálnak belőle. Ahogy én sem akadok ki, sőt, örülök a mások számára hasznos beruházásoknak is, mint annak a jelének, hogy a város fejlődik, akkor is, ha a saját bőrömön nem érzékelem a hatását, úgy én is elvárnám, hogy ha egyszer véletlenül eljutna oda a városvezetés (nem fog), hogy kiépítsen pl. egy kutyafuttatót, akkor mások se "bezzegeljenek" és ne essenek nekem miatta!
Ahol én élek, itt kötekezöen van ebado - kutyátol függöen -, de nincs is kutyaszar és kutyust is csak az vállal, aki megteheti.
De még a fajta is meghatározott, pl. nálunk rotti és bull nem tarthato.
Otthon is jo lenne, de megelőzésképp, mert ha most bevezetnék, menne a kutyák zöme az utcára, sajna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!