Kis (termetű), szobacirkáló kutyások, kérlek leírnátok mit szoktatok adni a kutyátoknak?
Kedves Szobacirkáló Tulajdonosok!
Leírnátok mit eszik a (westie, yorkie, bichon, pincsi, tacsi, stb) kutyátok?
Mert az enyém nem eszi a tápot, próbáltam rászoktatni, de mikor egész nap nem evett semmit és olyan szomorúan nézett rám este megsajnáltam. Nagyon válogatós. Párizsi, sajt, tojás, virsli, sárgarépa, eper, főtt hús, leves, rizs, tej. Ennyi amit megeszik, de nem tudok minden főzni, így maradtak a hidegételek. De már néha az is unalmas, és félek attól is hogy nem kapja meg a megfelelő vitaminokat ezekből az ételekből. Interneten utána néztem és csak annyit találtam krumplit, csokit tilos adni és a hús legyen a legfőbb tápláléka.
Ti hogyan etetitek a kutyátokat?
Előre is köszönöm.
Nekem yorki-tacsi keverékem van. Először is KUTYA, nem szobacirkáló. Lakásban tartom pedig...
Iróniát félretéve:
Te nevelted ilyenné. A kutya előtt nem lehet egész nap étel. Egy nap egyszer van kaja. Leteszed neki, vársz negyed órát, ha otthagyja, elveszed és másnap ugyaneddig az időpontig se jutalomfalat, se nassolás ne legyen. Ne sajnáld meg a kutyát! Az enyém is megpróbálkozott ezzel egyszer, a fentebb leírt módszert csináltam. 4 napig nem evett a kutya! Minden nap este elé tettem, de csak finnyázott. Az ötödik napon úgy bepuszilta, hogy öröm volt nézni. :) Azóta eszében sincs válogatni, olyan jó lecke volt. Ha nem eszi, akkor rögtön tudom, hogy baj van, beteg, mert ezután olyan tanulság volt neki, hogy bármit megeszik, amit kap.
Szóval alapvetően magadon kéne változtatnod, nem a kutyát sajnálni, ha éhes lesz, úgyis megeszi, bármit is kap.
A barátnőm ugyanígy járt a yorkijával, mint te, végül már csak kézből volt hajlandó a kutya enni és amúgy is válogatott. Úgy lefogyott, hogy majdnem elpusztult, csak mert elkényeztették. Szóval még most fogd meg a kutyát, míg tudod, mert később már sokkal nehezebb lesz! Sok sikert!
Úgy látom ez a kérdés megosztja az embereket. Nem hiszem, hogy én neveltem ilyennek, hiszen még csak két hete van nálam, szerintem már a tenyésztőnél is inkább házikosztot evett, mint tápot. A legjobb tápokat kaptam tőlem, acana, royal canin. Még a royalt csak csak, de a acana nem kell neki. Gondolkodtam azon, hogy a házi koszttal összekeverve kapja meg és folyamatosan csökkentve a házi kosztot. Nem tudom.
Nekem csak szobacirkáló marad, mivel a kutya az nálam a ház őrzője, aki kint van és vigyázz, de ő nem az, inkább egy társ az életben.
Az gond hogy ő kutya nem ember. Ezért nem való neki emberkaja. Hús persze való de nem úgy ahogy te eszed.
Kérdező ha más nevelte is el a kutyád attól még a te dolgod visszanevelni. Az hogy más csinálta nem jelenti azt hogy neked semmi dolgod vele. Amiket most eszik azok nem valók neki. A te fejed tetején fog táncolni ha így folytatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!