Labrador tartható kint télen? Ha eddig is úgy volt tartva, ugye?
Igen, tartható kint. Vastag, tömör aljszőrzetet fog növeszteni.
Az összes idióta, aki szerint fázni fo , használja arra a netet, amire való, és keresse meg, hol van a Labrador félsziget és a Labrador tenger. A labrador onnan származik. Jéghideg vízből hozta ki a vadászoknak az elejtett madarakat. Magyarországi tél meg se kottyan nekik, persze szigetelt, szalmával bélelt kutyaház kell neki.
Te sem vagy valami észlény, utolsó...
A jeges vízből hozta ki a zsákmányt, igen. Bemegy a jeges vízbe, igen. Itthon is, ott is.
Majd ezután hazamegy, és a kályha mellett melegszik a gazdával. Nem a kertben, -20-ban hanem bent a házban. Máskor olvasd végig a sztorit és ne und meg a felénél... Érdemes!
Milyen -20? Magyarországon nem jellemző a -20 fokos téli hőmérséklet, elvétve van ilyen, rövidebb ideig. A jellemző téli hőmérséklet kábé a 0..-5 fok közötti, ami meg se kottyan neki.
És természetesen télen nem áztatom el a kutyát, bár olyan öt éve még volt akkora idióta magától is, hogy úgy kellett visszatartani attól, hogy beugorjon a nulla fokos Dunába, amiben jégtáblák úszkáltak, egy-kétszer meg is tette.
Ezt uncsimék is mondták, hogy sokszor nem a fűtött helyen aludtak hanem a szalmázott kutyaolban ahol nincs fűtés. A kazánházban meg van vagy 15 fok... hát majd meglátjuk :)
Eddig a garázs a nyerő.
Kb 1 éve beszéltem egy labrador tenyésztővel, mert érdeklődtem a fajta iránt (végül nem labradorunk lett) és ő azt mondta, hogy a labrador ugyan nagyon szeret a családja közelében lenni, de egyáltalán nem fázós kutya, és akkor lesz igazán szép a szőre, ha télen kint alszik. Ha fűtött lakásban lesz egész nap (a séták kivételével) akkor folyamatosan vedleni fog, és nem alakul ki az a bunda rajta, ami a fajtához hozzátartozik. A labrador nem vizsla, teljesen más a szőrzete.
Kedves kérdező, nyugodtan tartsd kint a kutyát, de csak akkor, ha eleget foglalkozol vele. Napi 23 óra magány tényleg nem jó egyik kutyának sem, a labradornak különösen, de attól, hogy fázni fog, nem kell tartanod.
A foglalkozás más kérdés, az nyilván minden kutyának kell, de nem fogom bezárni a szerencsétlen kutyát a töküres házba, amikor láthatóan _nem fázik_, bármit mond itt egy rakás szerencsétlen, akikről azt se tudom, láttak-e egyáltalán valaha labrador retrievert.
Tavaly januárban, amikor -10 fok alatt volt, szereltem fűtést a házába, de nappal akkor se ment be, a kedvenc helyén heverészett a fenyőfa alatt, csak éjjelre ment be a házába aludni, ahogy szokott.
A kutya tíz éves múlt, egészséges, nagyon fiatalos és persze nagyon cuki mindenki szerint.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!