Labrador vagy Goldi tartható lakásba? Ha igen melyiket ajánlanátok jobban?
Szia!
Mindegyik fajtának megvan a maga nyűge a lakásban való tartásban. A golden állandóan pancsolna és egy kis vízben is megmártózik vagy beugrik a kádba, a labrador állandóan apportírozna, vadászna a lakásban mindenre. Alapvetően testvérfajtáknak mondhatjuk őket, mert borzasztóan ragaszkodóak és imádják a gyerekeket. Amelyiket te jobban szereted. ;)
Labrador pozitívumok:
- Barátkozás (más kutyákkal illetve gyerekekkel értem)
- Rövid, könnyen ápolható szőrzet
Labrador negatívumok:
- Makacsság (tanításában)
- Apportírozó ösztön
Golden retriever pozitívumok:
- Gyermekekhez, új látogatókhoz való imádat
- Türelmes, könnyen tanítható
Golden retriever negatívumok:
- Nehéz szőrzetápolás, gyakori vedlés
- Pancsolás pocsolyákban, kádban...stb vizes helyeken
Szerintem meg csak lakásban, a gazdi közelében érzi jól magát. Mellesleg pont ezt a két fajtát képzik ki a leggyakrabban vakvezetőnek, személyi segítőnek, talán nem véletlenül. Ha választani kell, csakbentiként boldogabb, mint csakkintiként. Persze az az optimális, ha szabadon járkál a lakás és az udvar között.
Szóval nyugodtan tarthatod lakásban.
"- Makacsság (tanításában)
- Apportírozó ösztön "
Most komoly? Hallottál arról,hogy a labrador a legkönnyebben tanítható kutya? Én a labradort ajánlanám.+ Eleve a golden is labradorból alakult ki.
Labrador:
-Barátságos
-Gyerekimádó
-Nagy mozgásigényű
-Könnyen tanítható
Godlen:
-Aranyos
-Gyerekbarát
-Nagy mozgás igényű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!