2 kan kutyát lehet együtt tartani?
Lehet, megfelelő neveléssel, az ivartalanítás mellett.
Ettől függetlenül én is szukát ajánlanék inkább, ivartalanítva.
Az is fontos, hogy a csivava mennyire jól nevelt és jól szocializált.
Nem okoskodni akarok, de van bármi fogalmad az ilyen típusú kutyákról, mint pl. egy amstaff?
Nem derül ki hány éves vagy, de nyilván még gyerek. Meg tudnál birkózni egy ilyen karakán fajta nevelésével? Aligha hiszem, nem valóak gyereknek... Nekem felnőttként, nem kevés kutyás tapasztalattal (ráadásul olyan kutyák után, mint amerikai bulldog, bordeaux-i dog) is fejtörést okoz olykor.
Tudnád biztosítani neki azt a rengeteg mozgást, amit igényel? A séta édes kevés, mondhatni nekik semmi, kutyás sportra lesz szükségetek.
Tessék ezt alaposan átgondolni, és nem azért választani ezt a fajtát, mert néhány idióta miatt divatkutyák lettek a bull típusúak. Olvass róluk sokat, nézz videókat, nem mellesleg anyukád ugyanígy ismerkedjen a fajtával, mielőtt rábólint.
A legfontosabb kérdés, hogy a csivava mennyire van nevelve, szocializálva. És a későbbiekben anyukád együttműködő lenne a 2 kutya nevelésében, vagy a csivire mindent ráhagyna, és "neveld meg a kutyádat" lenne.
Mert akkor sok jóra ne számíts.
Másik: mennyi idős vagy, van-e tapasztalatod kutyákkal, neveléssel? Mennyire lennék következetes, mennyi időt tudnál rászánni a kutyára? Ha kell, fizikailag is meg tudnád fékezni???
Önmagában az ivartalanítás semmit nem jelent (4 évesen ivartalaníttattam a pitem). Csak a műtét miatt nem fog semmi változni. Nevelni kell, szigorúan, és lemozgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!