Mennyire ajánlatos egy Huskyt egy Dobermant és egy Szamojédet együtt tartani?
"A husky makacs"
A huskyt kaptunk ajándékba, a biztos, hogy mozgás igényes, de hogy nem buta az is biztos.
A párosítás összeférhetetlensége már szakértelmet igényel.
A három együtt elég rossz párok, ha csak nem láncon tartod, pl. a Dobert.
Nekem van két Huskym és egy rokonnak Samoyedek. A kutyák nagyon jól kijönnek egymással (de ez csak szocializáció kérdése). A Husky mozgásigénye nagyobb, de nem annyival hogy jelentős legyen. Tanítás szempontjából határozottságot igényel, mert hamar ránő a fejedre. A Samoyedet szerintem könyebb tanítani, bár ez inkább egyed és nevelés kérdése, hogy ki mennyire vevő a munkára.
A Dobermann nem egy tipikus falka kutya a másik kettővel ellenben, ő nem igényli annyira a társaságot. Sőt a Dobermann önálló munkavégzésre lett tenyésztve. A nevelése neki is határozottságot igényel, ő sem való első kutyának. Arról nem is beszélve, hogy ő nem kinti kutya.
Egyik sem ajánlatos kezdő kutyásnak, főleg nem egyszerre több kölyök. Ez már a sokadik kérdesed amikor Huskyt és Dobermannt kölyök akarsz egyszerre, már fölsölegesnek tartom a lebeszélést csak nehogy fél év múlva mindkét fajtamentő gyarapodjon 1-1 kutyával.
makacs =/= buta
Láncon pedig téged kéne tartani.
3 ilyen kutya max annak való aki nem dolgozik vagy időmilliomos.
Dobinak is másképp kell felépíteni a napi rendjét és a másik kettőnek is.
Egyszerre pedig a hajad kihullana.
Főleg ha egyszerre kamaszodnak.
Nem értem miért kell vkinek egyszerre 2-3 kölyök kutya akik totál ellentétei egymásnak jó ez esetben a husky és a szamojéd nem annyira különböző.
Nem értem te hogy képzeled el egy napodat?
Vagy van jó nagy kert és se séta,se kutyasuli sem. Csak ellesznek a kertben?
Az a baj aki túl ellentétes igényű fajtákat választ hamar rájön,hogy hiba volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!